Home Games Jonge sterren van WRC nemen het tegen elkaar op in een WRC...

Jonge sterren van WRC nemen het tegen elkaar op in een WRC 8-eSports-toernooi

NACON en KT Racing hebben, in samenwerking met WRC Promoter, met plezier een nieuwe, virtuele competitie georganiseerd die van 21 tot 23 april plaatsvindt in WRC 8, de officiële game van het FIA World Rally Championship. Tijdens dit evenement zullen 11 WRC-talenten vanuit hun eigen woning tegen elkaar strijden in een virtuele rally. 
 
Vanwege de huidige situatie met Covid-19 is de Rally Argentina, die deze week zou plaatsvinden, uitgesteld. In plaats daarvan zullen 11 coureurs uit de klasses WRC 2, WRC 3 en FIA Junior WRC het tegen elkaar opnemen in diverse speciale stages van de rally. Dankzij de ultra-realistische gameplay van WRC 8, kan elke speler helemaal opgaan in deze zorgvuldig nagebootste rally. Coureurs die aan het evenement deelnemen moeten hun rijstijl aanpassen aan de verschillende soorten terrein die ze tegenkomen in de stages die voor het toernooi zijn geselecteerd, om zodoende kostbare seconden te winnen en in het klassement te stijgen.
 
Dit nieuwe eSports-evenement heeft een indrukwekkend spelersveld. Tot de headliners behoren Pierre-Louis Loubet – de WRC 2 2019-kampioen – en drie WRC 2-coureurs uit het huidige seizoen: Adrien Fourmaux, Ole Christian Veiby en Rhys Yates.
Andere getalenteerde coureurs zijn ook uitgenodigd om mee te doen, inclusief de WRC 3-leider Marco Bulacia, de tienerster Oliver Solberg, en de Junior WRC-uitdager Raul Badiu.
 
Na een kwalificatiefase, zullen de acht beste coureurs het tegen elkaar opnemen in de kwartfinales. Deze vier duels worden op dinsdag 21 april vanaf 21 uur live gestreamd op de Facebook-pagina van WRC. De halve finales vinden plaats op woensdag 22 april vanaf 21 uur, terwijl de grote finale plaatsvindt op donderdag 23 april om 21 uur.
 
Oliver Ciesla, Managing Director van WRC Promoter, zei: “Onze coureurs missen de competitie, net als wij. Maar we zijn ervan overtuigd dat hun competitieve geesten en adrenaline-gevoelens net zo sterk zullen zijn in WRC 8 en de uitdagende tracks van Rally Argentina”. 
 WRC 8 is verkrijgbaar voor pc, Xbox One, PS4™ en Nintendo Switch™.
Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over WRC 9, dat op 3 september verschijnt voor PS4™, Xbox One en pc, dat laatste via de Epic Game Store. 
De releasedatum voor de Xbox Series X, PS5™ en Nintendo Switch wordt op een later moment bekendgemaakt.

Bron © Nacon