Home Nieuws TV Nieuws Beelden Van Gogh-roof en nieuwe brand zendmast in Opsporing Verzocht

Beelden Van Gogh-roof en nieuwe brand zendmast in Opsporing Verzocht

Op maandagochtend 30 maart werd vanuit museum Singer in Laren een schilderij van Vincent van Gogh gestolen. Rond kwart over drie werd het doek ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ als enige schilderij uit het museum meegenomen door een inbreker. Zowel de inbreker als het kunstwerk zijn nog niet gevonden. In de uitzending van Opsporing Verzocht worden vanavond voor het eerst beelden van de roof getoond.

Branden zendmasten: nieuwe beelden
De afgelopen week zijn meerdere interessante tips bij de Landelijke Eenheid binnengekomen over de reeks branden bij zendmasten in Nederland. Vorig uitzending werden beelden van de brand op vrijdag 10 april in Groningen getoond. De dader van deze brandstichting was gefilmd terwijl hij met een jerrycan naar de mast liep, een vloeistof sprenkelde en deze daarna aanstak. Opsporing Verzocht geeft vanavond een update rond het onderzoek en toont nieuwe bewakingsbeelden van onder andere de brand die afgelopen zaterdag 18 april in Amsterdam werd gesticht bij een mast op een parkeergarage aan de van Bleiswijkstraat.

Inwoner Middelburg loopt gehoorschade op na explosief
De politie in Middelburg is nog altijd op zoek naar drie, vermoedelijke jonge, mannen die op 1 januari een explosief door de brievenbus van een woonhuis aan de Jazzroute duwden. Omdat de bewoner de brievenbus hoorde klepperen en het niet vertrouwde ging hij kijken. Omdat het explosief toen ontplofte liep de man vermoedelijk blijvende gehoorschade op. Er is beeld van de daders.

Verder toont Opsporing Verzocht vanavond onder andere nieuwe beelden rond een groot crimineel netwerk dat zich bezighoudt met oplichting door mensen te benaderen met nep-vorderingen van de Belastingdienst en is er aandacht voor de overval door drie mannen en een vrouw op een dame van 87 in Utrecht.

Bron © AvroTros