Home Games De Mutua Madrid Open wordt gespeeld in Tennis World Tour

De Mutua Madrid Open wordt gespeeld in Tennis World Tour

Aan het begin van de Mutua Madrid Open Virtual Pro, maakt NACON met trots meer bekend over zijn betrokkenheid bij dit grote tennisgame-toernooi in Spanje. Deze eerste grote virtuele tenniscompetitie vindt van 27 tot 30 april plaats in de game Tennis World Tour met 32 van de grootste tennissterren, inclusief Andy Murray, Angélique Kerber, David Goffin, Kiki Bertens en Rafael Nadal.
 
Om het evenement te vieren, trakteert NACON alle Tennis World Tour-spelers op gratis aanvullende content door toevoeging van drie nieuwe beroemde spelers: Denis Shapovalov, Alex De Minaur en Caroline Garcia. Deze drie speelbare personages zijn nu beschikbaar voor Xbox One, PS4™ en pc, en komen binnenkort beschikbaar voor de Nintendo Switch™.

Vanwege de huidige gezondheidscrisis, zag de Mutua Madrid Open zich gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden. Het bestuur van de competitie heeft Tennis World Tour gekozen om een eSports-toernooi te organiseren dat is opgezet als een virtuele replica van het beroemde toernooi, zodat de grootste tennissterren tegen elkaar kunnen spelen vanuit hun eigen huizen.

Dankzij een realistische game-ervaring die de sensatie van het tennisspel goed weet te vangen, een nauwkeurige in-game versie van het Manolo Santana-stadion en zijn online-modus, kunnen de sterren van ATP en WTA in Tennis World Tour op de best mogelijke manier tegen elkaar strijden.
 
Het evenement omvat twee toernooien en 32 topspelers, inclusief Rafael Nadal, Andy Murray en Lucas Pouille. In het tweede toernooi worden wedstrijden gespeeld tussen professionele tennisspelers en influencers. Deze liefdadigheidstoernooien hebben een prijzenpot van € 350.000,-: € 150.000,- voor ATP en € 150.000,- voor WTA, bedragen die de winnaars zullen doneren aan de tennisspelers die momenteel economisch in de problemen zitten, terwijl €50.000,- wordt ingezet voor hulp aan ziekenhuizen in de strijd tegen Covid-19.
 
Benoit Clerc, Head of Publishing van NACON, zei: “We zijn er bijzonder trots op dat Tennis World Tour, net als andere sportgames van ons, het in de huidige situatie mogelijk maakt dat amateurs en professionele spelers met hun passie verbonden blijven. Dit bevestigt dat we als uitgever op de juiste weg zijn met onze beslissingen en de focus die we hebben op het simulatie-aspect dat we steeds verder blijven ontwikkelen in onze games.”Het toernooi wordt gestreamd via de volgende Facebook-pagina:
https://www.facebook.com/mutuamadridopen

Bron © Nacon