Home Nieuws TV Nieuws Beroving vrouw (66) op begraafplaats en dodelijk schietincident parkeergarage in Opsporing Verzocht

Beroving vrouw (66) op begraafplaats en dodelijk schietincident parkeergarage in Opsporing Verzocht

Een inwoonster van Nijmegen is tijdens haar wekelijkse bezoek aan de graven van haar overleden echtgenoot en kleinkind met geweld beroofd. De 66-jarige vrouw bezocht donderdagmorgen 26 maart begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Daar merkte ze dat ze gevolgd werd door drie jonge mannen. Eenmaal bij het graf van haar man werd ze aangevallen door twee van hen. Hoewel ze hen snel de ongeveer 40 euro die ze bij zich had gaf, is de vrouw meerdere keren geschopt, ook toen ze al op de grond lag. In Opsporing Verzocht worden signalementen van de drie daders gegeven. De jongste is mogelijk pas rond de 16 jaar. Daarnaast vertelt het slachtoffer over de trieste gevolgen van de beroving. Ze heeft nog steeds huilbuien en durft niet meer alleen naar de graven van haar geliefden.

Voor het eerst bewakingsbeelden rond fataal schietincident Amsterdamse parkeergarage
In de nacht van 17 op 18 mei werd in parkeergarage The Bank aan de Amstelstraat in Amsterdam de 24-jarige Orpheo Gefferie neergeschoten. Hij overleed kort daarna. Nog niet eerder werden bewakingsbeelden openbaar gemaakt van het opstootje dat daaraan voorafging. Op de beelden die vanavond in Opsporing Verzocht worden getoond, is te zien dat Orpheo Gefferie op het punt stond te vertrekken, toen bij de parkeerautomaat waar hij wilde gaan betalen een ruzie tussen een grote groep plaatsvond. Bij die ruzie werd Orpheo neergeschoten door de 20-jarige Erxinio Luntungan; Luntungan wist te ontkomen. Er is een beloning van 10.000 euro voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Overvallers bespuiten slechthorende man met pepperspray
De politie in Valkenswaard hoopt dat tips van kijkers hen op het spoor kunnen zetten van minimaal twee overvallers die zich tijdens een woningoverval bij een goudsmid uiterst gewelddadig hebben gedragen. De daders bespoten de slechthorende man 6 november in zijn huis aan de Wolbergstraat over zijn hele lichaam met pepperspray. Het slachtoffer vraagt zich nog altijd af of de mannen zo agressief reageerden, omdat hij hen niet kon verstaan.

Grote explosie plofkraak AH XL Osdorpplein gefilmd
In de vroege ochtend van 18 februari werd een plofkraak gepleegd aan het Amsterdamse Osdorpplein. Niet alleen de daders van de kraak staan op camera, maar ook de verwoestende klap van de explosie.

Update branden zendmasten
Voor de derde keer op rij wordt in Opsporing Verzocht ook aandacht worden besteed aan de reeks van brandstichtingen bij zendmasten door heel Nederland. Sinds vorige week dinsdag zijn twee verdachten aangehouden voor branden in Groningen en Dronten, maar er zijn ook weer nieuwe branden gesticht.

Opsporing Verzocht, vanavond om 21.40 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron © AvroTros Youtube opsporing verzocht