Home Entertainment Voorjaarsvakantie vol activiteiten op het Muiderslot

Voorjaarsvakantie vol activiteiten op het Muiderslot

Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie! Van 20 tot en met 28 februari 2021 viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een sportief, creatief en afwisselend buitenprogramma. Natuurlijk is er ook in het kasteel van alles te zien en te doen.

Feesten en maskers
Al sinds de middeleeuwen wordt het beginnende voorjaar gevierd met uitbundige feesten. Carnaval is een van die feesten. Kom tijdens de voorjaarsvakantie je eigen masker maken en versieren met zaden, kruiden en gedroogde groenten uit de kasteeltuinen. Deze gratis workshop is elke dag van 12 tot 15 uur in het Atelier op Zolder. Loop gerust binnen, je hoeft alleen een entreekaartje voor het kasteel te reserveren. Bij drukte moeten (groot-) ouders buiten de workshopruimte wachten

Sportief, sterk en slim
Geen kasteel zonder ridders! Benieuwd of jij een ridder kunt zijn? Speciaal voor ondernemende bezoekers zijn er sportieve minitoernooien en een parcours. Zo kun je ontdekken of je beschikt over ridder kwaliteiten. Ook kun je op verschillende momenten genieten van verhalen over de helden uit de middeleeuwen: de ridders van de ronde tafel.

Tuinsafari’s
Kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn elke dag om 13 uur welkom in de kasteeltuinen. Trek oude kleren en laarzen aan en ga mee op ontdekkingstocht over de oude vesting Muiderslot. Daar vind je bijzondere dingen, ook in deze laatste maand van de winter. Wie denkt dat de natuur nog in winterslaap is, zal verbaasd zijn. Een tuinsafari kost 5 euro per kind, exclusief entreebewijs, en moet vooraf online worden gereserveerd.

Winterkasteel
Is het je nog niet gelukt om het Winterkasteel te bezoeken? Dan is de voorjaarsvakantie de laatste kans. Ervaar hoe de vroegere bewoners in het Muiderslot overwinterden. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit: knus rond het warme haardvuur en kaarsen die de sfeer compleet maken. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens het Winterkasteel. Neem een gratis audiotour mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger. Daarna ben je vast en zeker blij dat het voorjaar in zicht is!

Openingstijden
In de voorjaarsvakantie van 20 tot en met 28 februari 2021 is het Muiderslot iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaartjes op www.muiderslot.nl. Bezoekers zijn gehouden aan de dan geldende coronaregels voor musea.

Bron © Muiderslot

Vorig artikelGa op de ultieme wintervakantie in De Sims 4 Sneeuwpret, beschikbaar op 13 november
Volgend artikelcontractscan voor jonge muzikanten
Ik ben de eigenaar van Planetzone