Home Entertainment De nationale Buitenspeeldag 2022

[Video] De nationale Buitenspeeldag 2022

© Nickelodeon

Paramount- zenders Nickelodeon en Nick jr. gaan vandaag tussen 13:00 en 17:00 uur op zwart om kinderen aan te sporen lekker naar buiten te gaan.

Na 2 coronajaren is het vandaag, woensdag 8 juni, eindelijk weer zover een echte Buitenspeeldag! De dag waarop Nickelodeon en Jantje Beton samen met meer dan 600 organisatoren en ruim honderdduizend kinderen vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! Dit jaar vond de officiële opening plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen waar honderden kinderen samen met SpongeBob het record voor langste hinkelbaan van Nederland verbraken.  

Paramount- zenders Nickelodeon en Nick jr. zetten vandaag de schermen tussen 13:00 uur en 17:00 uur op zwart om kinderen aan te sporen lekker naar buiten te gaan en misschien zelfs kattenkwaad uit te halen. Om het feest helemaal af te maken, heeft Nickelodeon voor alle kinderen speciale Buitenspeeldag video’s gemaakt waarin een heleboel kattenkwaad wordt uitgehaald. Ouders pas maar op!

In de Buitenspeeldag video’s gaan Nickelodeon hosts Marouane Meftah en Nienke van Dijk samen op pad met ‘de Buitenspelers’ om vijf pranks uit de top 10 kwattenkwaad uit te voeren. Niemand in de buurt is veilig. Hoe goed het kattenkwaad wordt uitgevoerd wordt gemeten met de kattenkwaadmeter en de score wordt bepaald door degene die wordt geprankt. Als pleister op de wond krijgt degene die geprankt wordt originele Nickelodeon pleisters en de kinderen hebben de grootste lol!  

Bekijk hier om te zien welke activiteiten dit jaar worden georganiseerd.

Over Jantje Beton:   
Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!  

Bron en foto © Nickeloedeon 

Vorig artikelWIN! Jurassic World: Dominion filmprijzen
Volgend artikelDe vlag kan dit jaar uit op 9 en 15 juni
Ik ben de eigenaar van Planetzone