Home Games Final Fantasy XVI verschijnt zomer 2023 – nieuwe trailer “Dominance” onthuld

Final Fantasy XVI verschijnt zomer 2023 – nieuwe trailer “Dominance” onthuld

© Square Enix

SQUARE ENIX® heeft bekendgemaakt dat FINAL FANTASY® XVI voor de PlayStation®5 (“PS5™”) wereldwijd verschijnt in de zomer van 2023. Deze aankondiging werd ondersteund door een nieuwe trailer voor de game, getiteld “Dominance”, naast berichten van de producer en director, nieuwe details van de voornaamste ontwikkelaars, informatie over de personages en screenshots van de omgevingen.

“De nieuwste trailer geeft spelers een beter beeld van wat de daadwerkelijke gameplay zal inhouden,” zei Naoki Yoshida, de producer van FINAL FANTASY XVI. “Namelijk spectaculaire gevechten met onze held Clive Rosfield die de vele Eikons (summons) in de game kan gebruiken voor een flink arsenaal aan unieke aanvallen. Daarnaast zijn er de epische gevechten tussen de Eikons zelf die je midden in de actie plaatsen.”

“In onze nieuwste trailer introduceren we verschillende nieuwe Eikons en tonen we meer van ons actierijke gevechtssysteem en de vrijheid die het spelers geeft,” zei Hiroshi Takai, director van FINAL FANTASY XVI. “Wat het ontwikkelingsproces betreft, kan ik met plezier bekendmaken dat de game volledig speelbaar is, van start tot finish. Toch hebben we in de laatste fase nog heel wat werk te doen en uitdagingen te overwinnen om de game te optimaliseren en op te poetsen. Dus houd het nieuws in de gaten. We gaan ons best doen om spelers niet te lang te laten wachten op onze volgende update!”

“Het team, onder leiding van Hiroshi Takai, heeft de laatste fase van de ontwikkeling bereikt en zal zich tot de lancering focussen op het oppoetsen van de game,” aldus Yoshida. “We gebruiken de kracht van de PlayStation®5 om je mee te nemen op een naadloze, verhaalgedreven, superspannende rit die zelfs de spectaculairste achtbaan zal evenaren. Dus zet je schrap. Het wachten is bijna voorbij.”

SQUARE ENIX heeft ook informatie onthuld over de voornaamste leden van het ontwikkelteam, inclusief veteranen die onder andere werkten aan FINAL FANTASY XIV Online, DEVIL MAY CRY 5 en THE LAST REMNANT. Dit zijn onder andere:

  • Producer – Naoki Yoshida (FINAL FANTASY XIV Online, DRAGON QUEST X, DRAGON QUEST: Monster Battle Road)
  • Main Director – Hiroshi Takai (FINAL FANTASY V, SaGa Frontier, THE LAST REMNANT)
  • Creative Director & Original Screenplay – Kazutoyo Maehiro (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XII, THE LAST REMNANT)
  • Localization Director – Michael-Christopher Koji Fox (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XI Online, FINAL FANTASY VII Dirge of Cerberus)
  • Art Director – Hiroshi Minagawa (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XII, FINAL FANTASY TACTICS)
  • Combat Director – Ryota Suzuki (DEVIL MAY CRY 5, Dragon’s Dogma, MARVEL VS. CAPCOM 2)
  • Character Design – Kazuya Takahashi (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XI Online, FINAL FANTASY X)
  • Composer – Masayoshi Soken (FINAL FANTASY XIV Online, Mario Hoops 3-on-3, Nanashi no Game-serie)

Bezoek de officiële teaser-website van FINAL FANTASY XVI  voor nieuwe screenshots van de uitgestrekte omgevingen in de game, de volledige commentaren van de producer en director, en informatie over de personages Hugo Kupka en Benedikta Harman: http://www.finalfantasyxvi.com

FINAL FANTASY XVI verplaatst spelers naar een wereld waarin Eikons leven. Deze sterke en dodelijke wezens huizen in Dominants – een enkele man of vrouw die is gezegend met het vermogen om de angstwekkende kracht van zo’n Eikon te kunnen gebruiken. Het verhaal volgt Clive Rosfield, een jongeman die zich heeft toegelegd op de zwaardvechtkunst en ook wel de First Shield of Rosaria wordt genoemd, die de opdracht krijgt om te waken over zijn jongere broer Joshua – de Dominant van de Phoenix. Maar dan zetten onvoorziene gebeurtenissen Clive op een duistere en gevaarlijke weg naar wraak.

FINAL FANTASY XVI is een single player action-RPG die wordt ontwikkeld voor de PlayStation®5-console. Deze titel heeft nog geen leeftijdsclassificatie gekregen.

Bron en foto © Square Enix

Vorig artikelNieuwe Disney animatiefilm “Strange World” trailer gelanceerd
Volgend artikelWIN! Kensington SmartFit Solemate Pro Voetensteun