Home Entertainment Utrechtse cabaretière Janneke Jager lanceert lied over Utrecht uit de lockdown

Utrechtse cabaretière Janneke Jager lanceert lied over Utrecht uit de lockdown

Wat doe je als werkloze artiest in coronatijden? Utrechtse cabaretière Janneke Jager ging wandelen door de stad, langs de Singel, over de Oude Gracht.

De normaliter altijd positieve kleinkunst artiest zag een jaar geleden hoe het toerschema van haar nieuwste cabaretvoorstelling in rook opging toen corona zich aandiende. Na het aanvankelijke ongeloof kwam de frustratie, die ze vervolgens besloot om te zetten in iets positiefs.

Janneke: “Tijdens mijn vele wandelingen in en om de stad zag ik ineens weer haar schoonheid die ik zo vanzelfsprekend was gaan vinden. De natuur, de mooie panden, mijn favoriete plekjes in de stad met alle fijne herinneringen. Alle seizoenen kwamen voorbij, en met elk nieuw seizoen groeide mijn heimwee om terug te kunnen naar ‘mijn’ Utrecht – een ópen Utrecht. Dat resulteerde in de tekst voor mijn lied ‘Terug naar het Domplein’.

“Met mijn lied ‘Terug naar het Domplein’ hoop ik Utrechters een hart onder de riem te steken: we gáán weer terug naar onze mooie stad! Het is echt bedoeld als een positief geluid om deze laatste fase nog even vol te kunnen houden”, aldus Janneke. Het lied eindigt met een kleine muzikale knipoog naar ‘Als ik boven op de Dom sta’, als eerbetoon. Janneke beschrijft in het lied hoe ze een verlaten Utrecht ervaart: “Hoewel het nu wel duidelijk weer drukker wordt op straat, vond ik het in het begin echt spooky, zo rustig”. Janneke woont in Wijk C, om de hoek van Tivoli en de Drieharingstraat en is een liefhebber van horeca, theater en evenementen. “Ik kan er maar niet aan wennen dat alles dicht is, ik mis de reuring van de stad enorm. Echt, als we straks weer mogen, plan ik een hele week in om van lunchroom naar kroeg naar restaurant te gaan, met als afsluiting een mooi optreden. En dat op repeat”, lacht ze.

Het lied ‘Terug naar het Domplein’ is donderdag 4 maart voor het eerst live te horen in het radioprogramma ‘Aan Tafel’ van Conny Kraaijeveld bij RTV Utrecht. 

Verder wordt volgende week de videoclip gelanceerd. 

Bron © Grappige zaken

Vorig artikel[video] Ex On The Beach: Double Dutch seizoen 7 vanaf zondag 11 april op MTV
Volgend artikel[video] MNM viert verjaardag Regi met De Grote Regi van de 45 Ochtendshow