Home Entertainment Storyworld presenteert: WAKAWAKA! 40 jaar PAC-MAN

Storyworld presenteert: WAKAWAKA! 40 jaar PAC-MAN

PAC-MAN – één van de meest iconische videogames – is 40 jaar geworden! De beroemde gele happer zette de gamingwereld op zijn kop en is nu populairder dan ooit. Om de verjaardag van deze legende te vieren opent Storyworld op zaterdag 3 oktober de expositie Wakawaka! 40 jaar PAC-MAN.
  Storyworld is het enige Europese museum die de goedkeuring en medewerking heeft gekregen van het Japanse videogamebedrijf Bandai Namco Entertainment om hun objecten publiekelijk tentoon te stellen. Naast vele andere objecten bevat de expositie de eerste potloodschetsen van PAC-MAN en de eerste Japanse PAC-MAN-posters en -advertenties. Arjan Terpstra – curator van de tentoonstelling en co-auteur van het PAC-MAN-verjaardagsboek dat zal worden uitgebracht – heeft ook wereldwijd unieke PAC-MAN collector’s items uit de jaren 80 en 90 verzameld die binnenkort in Groningen te zien zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om PAC-MAN te spelen op één van de originele arcade-speelkasten!

Bezoek Storyworld om meer te weten te komen over de oorsprong van PAC-MAN. Ontdek waarom de game zo revolutionair was en waarom de kleine gele happer zo’n groot internationaal succes werd en nog altijd is.

Openingstijden en tickets
Storyworld huist een permanente collectie bestaande uit strips, animaties en games, en presenteert jaarlijks drie tijdelijke tentoonstellingen. De expositie Wakawaka! 40 jaar PAC-MAN is te bezoeken vanaf zaterdag 3 oktober tot en met zondag 10 januari. Een ticket voor Storyworld biedt gratis toegang tot de tentoonstelling. De tickets met tijdslot zijn verkrijgbaar via Storyworld.nl.

Storyworld presenteert: Wakawaka! 40 jaar PAC-MAN
Zaterdag 3 oktober 2020 t/m zondag 10 januari 2021
Dinsdag t/m zondag, 10:00 tot 18:00 uur
Storyworld toegangsprijzen: Normaal €9 | Jeugd t/m 6 jaar gratis | Jeugd t/m 17 jaar en studenten €6 | Stadjerspashouders €5 | Bankgiro Loterij VIP-KAART gratis
Bezoek Storyworld.nl voor tickets en meer informatie

Bron ©Bandai Namco