Home Entertainment Snelle en Frans Duijts & Donnie winnen twee Buma NL Awards

Snelle en Frans Duijts & Donnie winnen twee Buma NL Awards

© Buma

Snelle heeft een Buma NL Award gewonnen in de categorieën Pop Album en Pop Single. Hij won met zijn album Lars en bij de singles met Blijven slapen, die hij samen met Maan uitbracht. Frans Duijts & Donnie vielen eveneens tweemaal in de prijzen. Het gelegenheidsduo sleepte met het nummer Frans Duits zowel de Buma NL Award bij Hollands – Track als Hollands – Feest binnen. De Buma NL Award voor Hollands – Album ging naar Tino Martin met zijn album Voor iedereen. Froukje mag zich tenslotte winnares noemen in de categorie Alternatief – Album. Zij verdiende de award met haar EP Licht en donker.

De Buma NL Awards worden jaarlijks uitgereikt waarbij de prijs is gebaseerd op cijfers van GfK en Soundaware en samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. De samenstelling vindt plaats aan de hand van een kwantitatieve analyse van verkoopcijfers (tracks en albums) en airplaycijfers (tracks) over de periode van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021. Tracks en albums met een releasedatum voor 2020 zijn buiten beschouwing gelaten, alsmede ook ‘live-registraties’, die bestaan uit eerder uitgebracht materiaal. Voor categorisering van albums is gekeken naar de stroming waarbinnen een release valt. Beoordeelde tracks zijn gecontroleerd op componisten, die als Nederlands zijn aangemerkt.

De twaalfde editie van Buma NL vond evenals in het afgelopen jaar in aangepaste vorm plaats. Een reguliere editie van Buma NL in TivoliVredenburg – Utrecht was niet haalbaar. Als gevolg van de gewijzigde opzet van Buma NL, hebben ook aanpassingen in het aantal awards plaatsgevonden. De focus voor deze editie heeft gelegen op Meest Succesvolle Album in de categorieën Pop, Hollands en Alternatief en Meest Succesvolle Single in de categorieën Pop, Hollands en Hollands – Feest. Daarbij zijn de cijfers met betrekking tot verkoop, downloads, streaming en airplay, gebaseerd op de data van GfK en Soundaware, bepalend geweest.

Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL Awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers.

Bron en foto © Buma