Home Entertainment Oud en Nieuw in gezelschap: nieuwe reistrend bij singles

Oud en Nieuw in gezelschap: nieuwe reistrend bij singles

© VillaVibes

Uit recente gegevens van VillaVibes, een gespecialiseerde reisorganisatie voor singles, blijkt dat er een opmerkelijke toename is in de boekingen voor de periode rondom oud en nieuw. Het Gelderse bedrijf meldt een groei van maar liefst 38% ten opzichte van voorgaande jaren.

“De afgelopen jaren zien we een duidelijke stijging in de boekingen door singles voor oud en nieuw,” verklaart eigenaar Roy van Ammers. “Dit jaar was er een toename van bijna veertig procent te zien. Vooral de weekenden en wintersportvakanties zijn populair. Uit de cijfers blijkt ook dat singles niet alleen tijdens vakanties maar ook in de weekenden geconfronteerd worden met het single zijn. Maar veel mensen nemen dus het heft in eigen hand. Het lijkt erop dat singles tijdens reizen steeds vaker de voorkeur geven aan het gezelschap van gelijkgestemden boven het alleen, of met vrienden of familie, doorbrengen van de feestdagen of vakanties.”

Deze trend onderstreept een groeiende behoefte onder singles om aansluiting te vinden bij gelijkgestemden tijdens bijzondere gelegenheden zoals de feestdagen. VillaVibes, opgericht in 2002, speelt in op deze behoefte door honderden groepsreizen per jaar te organiseren voor circa tienduizend vrijgezellen. De Arnhemse reisorganisatie biedt een diversiteit aan singlereizen aan, zowel binnen Nederland als internationaal.

Bron en foto © VillaVibes