Home Nieuws TV Nieuws Karsu blikt vooruit in oudejaarsspecial Volle Zalen

Karsu blikt vooruit in oudejaarsspecial Volle Zalen

© AvroTros

Karsu (33) heeft als zangeres nog veel doelen, maar ze wil het nieuwe jaar anders indelen dan het hectische jaar dat achter haar ligt. Ze trad over de hele wereld op en de agenda regeerde. In de oudejaarsspecial van het tv-programma Volle Zalen over Karsu, vanavond om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2 te zien zegt de geboren Amsterdamse ‘dat het goed is mij voor langere tijd in Nederland te nestelen.’ “Na alles wat er gebeurd is, is alles in een ander perspectief komen te staan. De waarde van tijd is groter geworden.” Ze wil de rust in haar agenda gebruiken om nieuwe liedjes te kunnen schrijven, maar ook ‘vanwege de biologische klok die een beetje tegen me werkt’.   

Haar huwelijk met verloofde Mike – eerder uitgesteld vanwege corona en de aardbeving in Turkije – staat in de zomer van 2024 gepland. Het belooft een groot gebeuren te worden. Karsu: “Onze liefde mag gevierd worden, ik wil het niet laten ondersneeuwen door wat er allemaal gebeurt in het leven. Waar zijn de mooie dagen anders voor als je die ook onder laat sneeuwen,” zegt ze tegen Cornald Maas.

Partner Mike maakt samen met haar ouders tegenwoordig deel uit van het ‘familiebedrijf Karsu’. Hij reist veel met haar mee. Karsu: “Het is een prachtig bestaan maar soms ook eenzaam. Op het moment dat ik niemand in m’n gezinsomgeving heb, kom je in een stil hotel terecht, dat is toch pijnlijk. Als er momenten zijn waarop ik het moeilijk heb, emotioneel ben of het even niet meer zie zitten, is het fijn dat ik iemand heb bij wie ik echt kan uithuilen.”

2023 was voor Karsu een jaar van grote contrasten. Ze trad overal ter wereld op, bracht een succesvol kookboek uit, had een eigen tv-programma op 24Kitchen en werd door het modetijdschrift Harpers Bazaar gekozen tot vrouw van het jaar. Ze werd door een emotioneel beladen optreden tijdens de benefietavond hét gezicht van de aardbevingsramp in Turkije in februari dit jaar. Bij die ramp verloor Karsu zeventien familieleden. Gaat dit jaar van extremen zich ook uitkristalliseren in haar muziek? “Ergens heb ik de behoefte om het uit te krijsen, de pijn te uiten. Aan de andere kant wil ik heel hard feesten, helemaal los gaan. Het tegenovergestelde dus, om het leven juist te vieren.” 

Over Volle Zalen
Presentator Cornald Maas ontmoet de hoofdpersonen op voor hen belangrijke plekken en duikt in hun jeugd. Wat hebben ze van huis uit meegekregen en hoe staan ze in het leven? Hoe komt dat tot uiting op het podium? Karsu staat centraal in een oudejaarsspecial vol muziek. Cornald Maas en Karsu blikken terug op 2023 en proosten op het nieuwe jaar. 

Volle Zalen: Karsu, vanavond om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2

Bron © AvroTros