Home Entertainment Heroes Dutch Comic Con gaat definitief door!

Heroes Dutch Comic Con gaat definitief door!

Goed nieuws voor alle Comic Con Fans! Tijdens de persconferentie van 24 juni heeft de Nederlandse overheid aangekondigd dat evenementen en bijeenkomsten vanaf 1 juli weer mogen plaatsvinden. “Daar zijn wij ontzettend blij mee”, zegt Boet Havenaar namens de organisatie. Dit betekent dat Heroes Dutch Comic Con zoals het er nu naar uitziet door gaat op 21 en 22 november 2020 in Jaarbeurs Utrecht. In de persconferentie werd bekend dat, zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten.  

Havenaar: “Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in november een fantastische jubileumeditie van Dutch Comic Con neer te zetten. Hierbij vinden we het vooral belangrijk om weer een platform te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, hun passies kunnen delen en nieuwe vrienden kunnen maken. Na een moeilijke corona-periode, waarin onzekerheid en teleurstelling de boventoon voerden, kunnen we niet wachten om het evenement te organiseren. Vanwege de 1,5 meter norm zal ook Dutch Comic Con er dit jaar iets anders uitzien dan andere jaren, maar het wordt er zeker niet minder leuk om. Het evenement blijft in het teken staan van films, series, cosplay, comics, games en entertainment!”

Uiteraard liggen er nog wel wat uitdagingen in het verschiet voor de organisatie van zo’n groot evenement. “Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximumaantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren. Wij zijn momenteel nog bezig om te kijken welke maatregelen geïmplementeerd moeten worden om het evenement veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Meer informatie hierover volgt later”, aldus Havenaar. 

Bron © Easyfairs