Home Entertainment Yu-Gi-Oh! Phantom Rage en Speed Duel

[Hands-On] Yu-Gi-Oh! Phantom Rage en Speed Duel

Het kan zijn dat je Yu-Gi-Oh! nog vaag herkent, de serie is namelijk al lang niet meer actief in Nederland te zien en zelfs de eerste serie is nooit volledig vertaald. Dat haalt echter niet weg dat het kaartspel nog steeds ontzettend populair is.

Er zijn nog complete Wereldkampioenschappen en in veel delen van de wereld is ook de anime nog een hit. Aangezien de kaarten bij ons wel gewoon verkrijgbaar zijn in de winkels mochten wij een aantal pakjes testen van de nieuwste uitbreiding: Phantom Rage en als kers op de taart hebben we ook een dubbelpack met Speed Duel theme decks ontvangen.

Om te beginnen behandelen we de Phantom Rage set als eerste. Aangezien deze set vooral voor het meeste gespeelde format in Yu-Gi-Oh! is. De nieuwe reeks kaarten brengt voornamelijk een hele hoop handige kaarten met zich mee voor bepaalde soorten decks (archetypes). Vooral mensen met decks uit de Dark World, Rank-Up, Raidraptor en XYZ Dragon archetypes kunnen genieten van kaarten die hun strategie nieuw leven in zullen blazen. Met 101 spiksplinter nieuwe kaarten is er voor ieder wel wat wils.

Ook zitten er een paar ongelooflijk sterke kaarten in de set die voor iedereen een geweldige toevoeging is. Zoals de Divine Arsenal -AA Zeus. Deze kaart kun je XYZ summonen door twee level 12 monsters te gebruiken en heeft de volgende effecten:


Once per turn, if an Xyz Monster battled this turn, you can also Xyz Summon “Divine Arsenal AA-ZEUS – Sky Thunder” by using 1 Xyz Monster you control as material. (Transfer its materials to this card.) (Quick Effect): You can detach 2 materials from this card; send all other cards from the field to the GY. Once per turn, if another card(s) you control is destroyed by battle or an opponent’s card effect: You can attach 1 card from your hand, Deck, or Extra Deck to this card as material.

Tot slot dan nog de Speed Duel decks. Speed Duels zijn een nieuwe manier van vechten in het Yu-Gi-Oh! TCG. Hoewel veel van de regels gelijk zijn. Je moet namelijk zorgen dat de tegenstander al zijn levens verliest door middel van zijn monsters te verslaan en zijn Life Points aan te vallen. Er zijn echter een paar kernverschillen.

Zo bestaat het veld uit maar drie monster zones en drie spell/trap card zones en bestaat je deck uit maximaal 30 kaarten. Ook zul je beginnen met maar vier kaarten in je hand. Verder hebben beide spelers één skillcard die ze tijdens het gevecht kunnen activeren voor een handige bonus.

Het handigste om te beginnen met deze serie is het kopen van een paar basisdecks om te oefenen. Zo krijg je een gevoel voor andere technieken een strategieën en daarnaast heb je dan al een flinke lading Speed Duel kaarten. Andere kaarten mag je namelijk niet gebruiken (andersom mag het dan weer wel).

Wil je liever geen geld uitgeven? Dan raadt ik je zeker aan om het gratis spel Yu-Gi-Oh! Duel Links te downloaden op je telefoon of computer. Dit spel heeft namelijk een soort gelijke regelset.