Home Entertainment Grootste online studentenbiercantus van Nederland

Grootste online studentenbiercantus van Nederland

Foto: marcoscheurink.nl

700.000 studenten die tezamen proosten en zingen om het studiejaar af te sluiten. Dat is hoe organisatoren Niek en Ivo de Groot de avond van 19 juni voor zich zien. Omdat juist in deze tijd behoefte is aan verbroedering, hebben zij besloten de grootste online biercantus ooit te organiseren.

Sinds 2015 organiseren de broers samen met hun ‘Band with Benefits’ de Eindejaarscantus. Een biercantus ter afsluiting van het academisch jaar in Tilburg, waarbij duizenden studenten de tentamens vaarwel zingen en proosten op het begin van de vakantie. Het evenement is in 5 jaar uitgegroeid tot het grootste studentenfeest van Zuid-Nederland en kan net als vele andere evenementen dit jaar niet doorgaan. Althans, fysiek dan.

Door heel Nederland hebben studenten hun bestaan vol sociale activiteiten verruild voor online colleges op de bank. En de moeilijkste tijd van het studiejaar ligt nog voor de boeg: de tentamentijd. Normaal gesproken slepen veel studenten elkaar door deze tijd door gezamenlijk hun studentenhuis te verruilen voor lange dagen in de Universiteitsbibliotheek. Vervolgens is de vakantie die volgt op de laatste tentamens een welkome beloning voor het harde werken. De door de regering afgekondigde maatregelen zorgen ervoor dat deze tijd voor studerend Nederland nog zwaarder wordt dan normaal.

“Gebroederlijk samen zingen en proosten zien wij als de ultieme manier om het zware werk te belonen”, aldus de organisatie. “Door een stream van de cantusband te combineren met de zonnige beelden van vorig jaar, brengen we het cantusgevoel in de huiskamer van ieder studentenhuis.” Daarnaast bekijken ze momenteel de mogelijkheden om studenten met elkaar in contact te brengen. “Dat zij aan zij, schouder aan schouder-gevoel is na deze tijd van eenzaamheid meer nodig dan ooit. En precies dat willen we met heel studerend Nederland weer beleven.”

Een hoogtepunt tijdens het online evenement zal de online bierestafette zijn. Studenten kunnen hun bierestafette filmen en delen via Instagram Stories. Door vervolgens de Eindejaarscantus te taggen kan het estafettestokje digitaal worden doorgegeven aan elkaar. “Het huidige offline record staat op 926. Dat moeten we makkelijk kunnen overtreffen!” En dat bier drinken? “Dat hebben we inmiddels wel verdiend, toch?”

Op vrijdag 19 juni, 20 uur zal de online cantus traditioneel worden geopend met het zingen van het Wilhelmus.

Bron © Eindejaars Cantus / Marco Scheurink

Vorig artikelLil Kleine ontvangt platina award voor meer dan 100 miljoen streams en onthult grootste gouden plaat ooit
Volgend artikelAcer introduceert een nieuwe serie krachtige Veriton K-werkstations