Home Entertainment De Marvel Stormbreakers van 2023 komen naar Heroes Dutch Comic Con

De Marvel Stormbreakers van 2023 komen naar Heroes Dutch Comic Con

© Heroes Dutch Comic Con

Dat comic artiesten een essentieel onderdeel zijn van elke comic con weten de meeste mensen wel, maar op 24 en 25 juni wordt dit onderdeel van Heroes Dutch Comic Con naar een heel nieuw level gebracht. Marvel stuurt namelijk de Marvel’s Stormbreakers naar de Jaarbeurs in Utrecht; de allerbeste opkomende artiesten in de wereld van stripboeken. 

Het concept Marvel’s Stormbreakers 

In 2020 werd het Marvel’s Stormbreakers-programma gelanceerd, waarin de beste opkomende Marvel-comic artiesten in de spotlights worden gezet. Elke “klas” van Marvel’s Stormbreakers is inmiddels uitgegroeid tot een aantal van de grootste comic artiesten van deze tijd en worden geprezen voor hun stijl, creativiteit en hun baanbrekende portfolio’s. Op 24 en 25 juni is de volledige klas van 2023 aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Hoogste tijd voor een kleine voorstelronde.

Nieuw, maar geen newbie

Dat Marvel’s Stormbreakers bestaat uit opkomende comic artiesten betekent niet dat de artiesten net om de hoek komen kijken. Alle artiesten hebben hun plek in dit toonaangevende programma verdiend met hun uitstekende artwork door de jaren heen. 

Chris Allen (USA) zijn grote doorbraak kwam door zijn werk voor Miles Morales: Spider-Man (2018). Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan verschillende edities van Guardians Of The Galaxy en Ant-Man and the Wasp. Het bekendste werk van Elena Casagrande (Italië) komt uit 2020, toen ze meewerkte aan ruim twintig edities van Black Widow. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan onder andere Captain America. 2020 was ook voor Nic Klein een topjaar. Hij heeft toen meegewerkt aan één van zijn twee favoriete personages: Thor. Naast 28 edities van Thor, gaf hij zijn medewerking aan meerdere versies van Deadpool, Avengers en Guardians of the Galaxy. C.F. Villa (Mexico) is het best te herkennen van zijn fameuze werk voor X-Men in 2021. Naast zijn medewerking aan 11 edities van X-Men, kan de liefhebber zijn naam ook kennen van zijn werk voor Black Cat en Black Widow. 

© Heroes Dutch Comic Con

Maar wacht, er is meer!

De overige vier Stormbreakers die naar Heroes Dutch Comic Con komen zijn Jan Bazaldua (Mexico), Martin Coccolo (Uruguay), Lucas Werneck (Brazilië) en Federico Vicentini (Italië). 

Jan Bazaldua, Lucas Werneck en Federico Vicentini hebben tot op heden hun bekendste werk geleverd aan verschillende versies en edities van de X-Men series, zoals X Deaths of Wolverine, Immortal X-Men en Legion of X. Martin Coccolo’s favoriete personage is Magneto van X-Men, maar brak door met zijn werk voor Hulk vs. Thor: Banner of War. Deze artiesten, waarvan hun bekendste werk allemaal vorig jaar is uitgebracht, hebben zonder uitzondering aan allerlei gigantische titels meegewerkt zoals Captain AmericaThe Amazing Spider-Man, Fantastic Four, Avengers en Deadpool, en staan pas aan het begin van hun carrière bij Marvel. 

Alle comic artiesten zijn het hele weekend aanwezig. Fans kunnen commissies aanvragen, artwork of comics laten signeren en ze het hemd van het lijf vragen. Daarnaast zullen de artiesten hun expertise delen tijdens de verschillende panels in de Cozy Corner, die zich eveneens bevindt in de Comics Area. Kijk voor meer informatie, nieuws en tickets op de website van Heroes Dutch Comic Con: dutchcomiccon.com

Bron en foto © Heroes Dutch Comic Con