Home Entertainment Cosplay en anime tijdens Heroes Made in Asia

Cosplay en anime tijdens Heroes Made in Asia

© Made in Asia

Wie denkt aan Aziatische popcultuur, denkt al gauw aan kleurrijke cosplay en fantasierijke anime- en mangapersonages. Cosplay, anime en manga zijn niet alleen onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar ook met Heroes Made in Asia. Het Aziatische popcultuur evenement kondigt vandaag opnieuw twee manga artiesten aan voor het evenement en onthult tevens de driekoppige jury voor de Cosplay Contest. Hiermee krijgt het programma voor het tweedaagse festival steeds meer vorm. Dit zijn de leukste anime, manga en cosplay-activiteiten die je niet mag missen!

Cosplay is een populair en belangrijk onderdeel van het Aziatische (pop)cultuurfestival Heroes Made in Asia. Bezoekers kunnen niet alleen hun favoriete cosplayers ontmoeten, maar mogen ook hun eigen kostuums tonen tijdens de Cosplay Catwalk en meestrijden voor prijzen tijdens de Cosplay Contest. Vandaag kondigt de organisatie de drie juryleden die de wedstrijd gaan beoordelen. Niemand minder dan professionele cosplayers CaptainGhostly, MaoloCosplay en Sayuri zullen deze taak op zich nemen. 

Tijdens de Cosplay Contest kan een select groepje meestrijden voor felbegeerde prijzen. Hierbij kijken de juryleden niet alleen naar het algehele outfit, maar ook naar de stage presence. Onder de drie besten wordt een geldprijs van €1.250 verdeeld. Voor iedereen die liever laagdrempelig hun kostuum laat zien, is er de Cosplay Catwalk waar cosplayers worden onthaald door een luid juichend publiek. Inschrijving voor deelname aan de Cosplay Catwalk en Cosplay Contest is reeds gestart. 

Gedurende het weekend zijn er meerdere professionele cosplayers aanwezig om met bezoekers op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden. Ze reizen heel de wereld over om conventies te bezoeken en hun online volgers te ontmoeten. Tijdens Heroes Made in Asia verzamelen de cosplayers in het Cosplay Village, waar zij met hun eigen stand staan. Hier worden ook workshops georganiseerd, waar zij bezoekers tips geven over o.a. het maken van eigen props of hoe je start met deelnemen aan cosplay competities. 

Van alle cosplayende bezoekers komt 90% verkleed als een personage uit een bekende anime of manga. Deze Japanse kunstvorm is dan ook minstens zo belangrijk voor het evenement. Bezoekers kunnen niet alleen terecht bij een van de vele marktkraampjes voor boeken, DVD’s en merchandise van hun favoriete anime en manga. Ook worden er vier toptalenten aangetrokken die een belangrijke bijdrage leveren aan de wereld van anime en manga. 

Zo werden eerder folklorist en vertaler Zach Davisson en de Instagram-sensatie Laia Lopez aangekondigd als special guest. Vandaag voegt de organisatie daar twee illustratoren aan toe: Paula Aranega, bekend van haar kenmerkende illustraties van bekende televisieseries en films, en Sara Lozoya, bekend van haar eigen manga ‘Flashlight’. Fans kunnen bij de artiesten langs voor een handtekening en artwork commissie, en deelnemen aan panels waarbij zij bijzondere inzichten geven over o.a. het vertalen van manga. Daarnaast doen Lopez en Lozoya een live tekensessie, waarin zij de bezoekers meenemen in hun tekenproces en uitleggen hoe zij artistieke keuzes maken voor het mooiste kunstwerk. Heroes Made in Asia vindt plaats op 24 en 25 februari in de Evenementenhal Gorinchem. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de online webshop van de organisatie. Tickets kosten €26 voor één dag of €36 voor een heel weekend. Kijk voor meer informatie op 

made-in-asia.nl

Bron en foto © Made in Asia