Home Entertainment Chad Michael Murray komt naar Nederland om fans te ontmoeten

Chad Michael Murray komt naar Nederland om fans te ontmoeten

Heroes Dutch Comic Con, hét popculture event van Nederland, pakt verder uit met de komst van Chad Michael Murray, bekend van onder andere One Tree Hill en Riverdale. Eerder werden Carolina Ravassa (Overwatch), Colin O’Donoghue (Once Upon a Time), David Ramsey (Arrow) en Rose McIver (iZombie) al aangekondigd.

Chad Michael Murray brak door als internationale superster met zijn rol als Lucas Scott in de dramaserie One Tree Hill. Sindsdien heeft de acteur niet stilgezeten, met rollen in films als A Cinderella Story (2004), Freaky Friday (2003) en House of Wax (2005). Tegenwoordig is hij te zien in de Netflix hitserie Riverdale (2019), waarin hij de rol vertolkt van antagonist Edgar Evernever. 

Voor comic book fans zal Chad ook geen onbekend gezicht zijn. Zo vertolkte hij een belangrijke rol als Jack Thompson in Agent Carter (2015-2016), een Marvel-serie over het leven van geheim agent Peggy Carter. Ondanks de korte duur van de televisieserie was de Captain America-spinoff zeer populair onder de Marvel-fans en werd de serie genomineerd voor diverse prijzen.

Maar ook als schrijver kende Chad succes. In 2011 debuteerde zijn eerste graphic novel Everlast, een intrigerend verhaal over een man die anderen naar een plek van wedergeboorte begeleidt. Het boek werd zeer goed ontvangen door comic critici. Everlast kwam tot stand met diverse tekenaars, waaronder Trevor Hairsine, een gerenommeerd comic artist die ook naar Utrecht af zal reizen voor de komende editie van Heroes Dutch Comic Con.

Chad Michael Murray is beide dagen op het evenement aanwezig. Bezoekers kunnen hem ontmoeten, vragen stellen tijdens de Q&A’s op het hoofdpodium, een handtekening bemachtigen en met hem op de foto. Kijk voor meer informatie en toegangskaarten op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com