Home Uncategorized Nieuw bij Discovery in mei 2023

Nieuw bij Discovery in mei 2023

© Discovery

Dit zijn de highlights van Discovery en kijk terug of vooruit op Discovery+

Smoke And Steel: Secrets Of The Modern World

Vanaf dinsdag 2 mei om 20:30 uur

De industriële revolutie, die circa 250 jaar geleden begon, veranderde onze wereld compleet. Zelfs in onze huidige tijd profiteren we nog van uitvindingen die lang geleden zijn gedaan. De docuserie Smoke And Steel: Secrets Of The Modern World brengt een ode aan deze revolutionaire vondsten door de meest spectaculaire prestaties ter wereld te bespreken. Zoals de bouw van een tunnel onder de Theems in Londen aan het begin van de 19e eeuw. Het was een prestatie die niet eerder was gedaan en bij een eerdere poging was mislukt. Totdat bouwkundige Mark Brunel zijn ingenieuze boormachine ontwikkelde die model kwam te staan voor de tunnelboormachines die vandaag de dag nog worden gebruikt. Ook Nederland kan natuurlijk niet ontbreken als het gaat om innovatieve oplossingen. In de eerste aflevering wordt ingezoomd op het stoomgemaal De Cruquius dat de Haarlemmermeer drooglegde in de 19e eeuw en nog altijd de voeten van de inwoners in dat gebied drooghoudt. Mooi is ook de ontwikkeling van de computer die begon met een geprogrammeerde weefmachine in Frankrijk en via Colossus – de eerste elektronische computer die een cruciale rol speelde in de Tweede Wereldoorlog – uiteindelijk in onze huiskamers terecht kwam.

> Kijk vanaf dinsdag 2 mei wekelijks vooruit op discovery+ 

The Repair Shop Australia

Vanaf vrijdag 5 mei om 19:30 uur

In The Repair Shop Australia worden oude voorwerpen hersteld waar dierbare herinneringen aan kleven. Zo wordt in de eerste aflevering een wel heel bijzonder sieraad binnengebracht door eigenaresse Kathy. Het betreft een hanger uit de Victoriaanse tijd die al door acht generaties vrouwen in haar familie is gedragen. Net toen Kathy de hanger erfde van haar overleden oma, brak er in haar huis een brand uit, waardoor de hanger erg beschadigd raakte. Kan juwelier Erin dit kunstwerk aan de hand van herinneringen en foto’s weer herstellen voor komende generaties? Ook de oude klok die Malcolm brengt, heeft een bijzonder verhaal. Zijn vader erfde het van zijn geliefde oma uit Noord-Ierland, maar heeft de klok al in geen zestig jaar horen slaan. Als verrassing wil Malcolm hem nu voor zijn vader laten repareren. Kan Andrew de tijd letterlijk en figuurlijk terugbrengen in dit dierbare voorwerp? Ondertussen hoopt de 8-jarige Rafe dat elektrotechnicus Paul een zeventig jaar oude speelgoed trein weer aan de praat kan krijgen. Maar zijn favoriete locomotief mist een cruciaal onderdeel dat niet makkelijk te vervangen is. Weet Paul een creatieve oplossing?

Richard Hammond’s Workshop

Vanaf donderdag 11 mei om 21:30 uur

Tv-presentator en autofanaat Richard Hammond (o.a. Top Gear) had de ultieme droom om een eigen business te beginnen in het restaureren van oude klassieke auto’s. Na een jaar worstelen met zijn drie medewerkers Neil, Anthony en Andrew gaat er nog steeds meer geld uit dan erin komt. Op dit moment werken ze aan een vervallen oldtimer, maar ook die auto kost mogelijk meer dan hij oplevert. Bankroet nadert als hij in de komende zes maanden niet op zijn minst break-even kan draaien. “I just wanted to do cool stuff with cars” verzucht hij tegen zijn accountant. Dan moeten die auto’s alleen wel komen. Met een kort item in een tv-programma hoopt hij wat meer bekendheid te krijgen, maar uiteindelijk moet de nieuwbakken zakenman ook andere strategische beslissingen nemen. Aan praatjes en ambities geen gebrek – maar in het nieuwe seizoen van Richard Hammond’s Workshop moet blijken of de enthousiaste autoliefhebber ook zakelijk genoeg is.

> Kijk vanaf donderdag 11 mei wekelijks vooruit op discovery+ 

Show Art

Deadliest Catch

Vanaf woensdag 31 mei om 20:30 uur

Alle hens aan dek in het nieuwe seizoen van Deadliest Catch. Nu de krab prijzen ongekend hoog zijn, wil iedereen zijn deel pakken van dit zwemmende goud. Een nieuwe generatie krabvissers staat te popelen om in de voetsporen te treden van de illustere krabvissers die we al jaren volgen. Maar het zijn niet alleen de ambitieuze Amerikaanse vissers die afkomen op de recordprijzen van de lucratieve krab, ook buitenlandse indringers werken samen om op alle mogelijke manieren winst te maken. Kunnen ze worden tegengehouden? De ervaren kapiteins kunnen niet alleen vertrouwen op hun ervaring uit het verleden en de jonge kapiteins maken geen schijn van kans zonder de kennis van hun voorgangers. Samen met de kustwacht slaan beide generaties kapiteins de handen ineen om hun levensonderhoud te redden en de toekomst van hun industrie veilig te stellen.

> Kijk vanaf woensdag 31 mei wekelijks vooruit op discovery+

Bron en foto © Discovery