Home Uncategorized Danny Ghosen gaat weer de straat op voor spraakmakende serie

Danny Ghosen gaat weer de straat op voor spraakmakende serie

Portretfoto's gemaakt door portretfotograaf Gregor Servais Meer op www.gregorservais.nl

Journalist en documentairemaker Danny Ghosen gaat vanaf deze week de straat weer op. In een nieuwe reeks van 15 afleveringen zien we hoe Ghosen het land in trekt en verslag doet van problemen en spanningen op plekken en bij groepen die moeilijk toegankelijk zijn. Danny op straat speelt in op de actualiteit. In de eerste aflevering gaat hij in gesprek met rapper Cor, die in zijn videoclips met wapens is te zien.

Danny duikt in de wereld van rapper Cor. Hij koos op jonge leeftijd al voor een criminele carrière. Puur voor het geld. Na jaren in de gevangenis te hebben gezeten, wil hij liever met muziek zijn geld verdienen. Maar zijn teksten gaan over zijn criminele leven – en hij blijft in zijn clips met wapens zwaaien. Kan je wel loskomen van het criminele circuit als je rapcarrière daarop is gebouwd?

Actualiteit

Danny gaat op zoek gaat naar de rafelranden van ons land en naar individuele verhalen die staan voor een groter verhaal met veel impact op de maatschappij. Hij duikt in werelden die we niet zo goed kennen, maar die altijd een bepaalde link hebben met de actualiteit. Ghosen investeert in de betrokkenen, gaat het gesprek aan, stelt kritische vragen en deinst niet terug als het bedreigend wordt. Zo weet hij bloot te leggen wat de problemen zijn en waar deze vandaan komen. Het resultaat is een serie indringende en spraakmakende verslagen van werelden die veelal gesloten of onbekend blijven voor het grote publiek.

Danny op straat bestaat uit 15 afleveringen van 13 minuten, die vanaf 3 september t/m 17 december iedere donderdagavond worden uitgezonden rond 21.05 uur bij NTR op NPO 2.

Bron © NTR