Home Nieuws TV Nieuws Prime Video: Star Trek Dag

Prime Video: Star Trek Dag

Vierenvijftig jaar geleden kwam de Amerikaan Gene Roddenberry met zijn visie op de toekomst, een visie op een hoopvolle toekomst. Men was zo overtuigd van deze visie, dat het de verbeelding van de mensheid vanaf toen onuitwisbaar heeft beïnvloed. Morgen, op 8 september, wordt Star Trek Dag gevierd om Gene Roddenberry’s missie uit te dragen. Een hoopvolle toekomst waarin nationaliteit er niet meer toe doet, dat is het uitgangspunt van Gene Roddenberry’s visie. We hebben allemaal een verschillende achtergrond, maar komen uit hetzelfde universum en dat is wat telt. Op 8 september 1966 schitterde “Star Trek” de schermen voor het eerst met “The Man Trap,” de pilot aflevering van “Star Trek: The Original Series.” Op deze dag introduceerde schepper Gene het publiek in een wereld die voor diversiteit, acceptatie, inclusiviteit en hoop pleitte. Nu 54 jaar later, kun je Star Trek Dag mee vieren door je uniform uit de kast te halen en lekker voor je scherm te gaan zitten. Met onderstaande films en serie kom je in de juiste sfeer!

Star Trek: Picard (2020)

STAR TREK: PICARD laat Sir Patrick Stewart wederom zien in zijn iconische rol als “Jean-Luc Picard”, een rol die hij al zeven seizoenen speelde in “Star Trek: The Next Generation”. In de nieuwe serie wordt zijn personage gevolgd in het volgende hoofdstuk van zijn leven. Naast Steward spelen in STAR TREK: PICARD ook Isa Briones, Santiago Cabrera, Michelle Hurd, Alison Pill, Harry Treadaway en Evan Evagora. De serie wordt geproduceerd door CBS Television Studios in samenwerking met Secret Hideout en Roddenberry Entertainment. Alex Kurtzman, Michael Chabon, Akiva Goldsman, James Duff, Patrick Stewart, Heather Kadin. Rod Roddenberry en Trevor Roth zijn de uitvoerend producenten en Aaron Baiers (Secret Hideout) is mede uitvoerend producent en Kirsten Beyer is toezichthoudend producent. Hanelle Culpepper regisseerde de eerste twee afleveringen van de serie.

Star Trek (2009)

De elfde film in de door Gene Roddenberry bedachte Star Trek-reeks, geregisseerd door J.J. Abrams. Het grootste avontuur aller tijden begint met Star Trek, het ongelofelijke verhaal van een jonge bemanning tijdens hun reis met het meest geavanceerde ruimteschip: de U.S.S. Enterprise. De film introduceert een nieuwe tijdlijn, die ontstaat door tijdreizen. Hierdoor lopen veel gebeurtenissen uit de originele serie en de voorgaande films nu anders en ook spelen in de film veel nieuwe acteurs. Leonard Nimoy vertolkt wederom de rol van Spock, een oudere Spock uit de toekomst.

Huren of kopen bij PRIME VIDEO

Star Trek: The Motion Picture (1979) €3,99 – €5,99

Star Trek II: The Wrath of Khan – Director’s Cut (1982) €3,99 – €5,99

Star Trek III: The Search for Spock (1984) €3,99 – €5,99

Star Trek IV: The Voyage Home (1986) €3,99 – €5,99

Star Trek V: The Final Frontier (1989) €3,99 – €5,99

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991) €3,99 – €5,99

Star Trek VII: Generations (1994) €3,99 – €5,99

Star Trek VIII: First Contact (1996) €3,99 – €5,99

Star Trek IX: Insurrection (1998) €3,99 – €5,99

Star Trek X: Nemesis (2002) €3,99 – €5,99

Star Trek Into Darkness (2013)  €2,99 – €6,99
Wanneer een meedogenloos meesterbrein, Khan (Benedict Cumberbatch), een eenmans oorlog aan de Federatie verklaart, gaan Captain Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto) en de bemanning van de USS Enterprise op hun meest explosieve klopjacht aller tijden.

Star Trek Beyond (2016) €2,99 – €6,99
Tijdens een reddingsmissie wordt de USS enterprise aangevallen door Krall, een krijgsheer en de vijand van de Federation. Op deze onbekende planeet bundelt de crew haar krachten met Jaylah, een rebellerende alien-krijger, om te ontsnappen en te voorkomen dat Krall een oorlog veroorzaakt. 

Bron © Amazon