Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo en Jos Luhukay beëindigen samenwerking

VVV-Venlo en Jos Luhukay beëindigen samenwerking

17-08-2019: Voetbal: VFB Stuttgart v FC St. Pauli: Stuttgart Cheftrainer Jos Luhukay (FC St. Pauli) in PK, VFB Stuttgart - FC St. Pauli, 2 Bundesliga, 17.08.2019 *********** Netherlands Only *************

Jos Luhukay neemt afscheid als trainer van VVV-Venlo. De 58-jarige oefenmeester uit Venlo is samen met de clubleiding tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om, met het oog op de toekomst van de club, de samenwerking nu te beëindigen.

De afgelopen periode hebben Algemeen Directeur Marco Bogers, Technisch Manager Willem Janssen en Raad van Commissarissen constructieve en intensieve gesprekken gevoerd met Luhukay over het voetbaltechnische beleid met bijbehorende doelstellingen en kaders. De uitkomst van deze gesprekken is dat Luhukay het nu een verstandig en geschikt moment vindt om de club de ruimte te geven om hieraan invulling te geven met het oog op de toekomst. Na een zorgvuldige afweging acht hij zich niet de geschikte persoon om zich hieraan voor een langere periode te committeren en daarom heeft hij in goed overleg met VVV besloten om te stoppen als hoofdtrainer.

Daarmee komt er een einde aan het dienstverband in Covebo Stadion – De Koel – voor Luhukay, die in maart 2021 bij VVV binnenkwam als opvolger van Hans de Koning en zijn grote liefde moest behoeden voor degradatie. Met nog slechts zeven wedstrijden te gaan in het seizoen 2020-2021 lukte het VVV onder leiding van Luhukay niet om in de Eredivisie te blijven, maar de club hield ook voor het afgelopen seizoen vast aan de Venlose trainer. In de Keuken Kampioen Divisie eindigde VVV het afgelopen seizoen op de tiende plaats.

Dankbaar voor de samenwerking

Met het vertrek van Luhukay zwaait VVV een clubicoon en echte vakman uit, zo vertelt Algemeen Directeur Bogers. “Ik heb met Jos een uitstekende relatie opgebouwd en heb hem leren kennen als een echte professional die altijd het hoogste nastreeft met respect voor de mogelijkheden van de club. Hij heeft altijd meegedacht in het belang van VVV en doet dat in deze situatie ook.”

Ondanks de vroegtijdige beëindiging van de samenwerking is Bogers de oefenmeester dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. “Samen met mijn Raad van Commissarissen hebben we veel gesprekken gevoerd over de professionalisering binnen het voetbaltechnisch kader van de club en het siert de clubman Jos Luhukay dat hij nu de ruimte geeft aan anderen om daar verder invulling aan te geven. Met ontzettend veel respect voor zijn inzet, kunde en loyaliteit kijk ik terug op een fijne periode waarin iedereen binnen VVV met een echte vakman mocht samenwerken.”

“Ik zal altijd een echte VVV’er blijven”

Met in totaal 45 officiële wedstrijden als eindverantwoordelijke achter zijn naam neemt Luhukay nu afscheid van de club die hem zo lief is. “Ik heb met veel toewijding, passie en plezier gewerkt bij ‘mijn’ VVV. Er liggen veel uitdagingen en mogelijkheden om voor de langere termijn iets moois op te bouwen. Het belang van de club gaat boven alles en ik denk dat het nu een geschikt moment is voor mezelf en de club om dit aan anderen over te laten.”

“Afgelopen seizoen was zeker geen gemakkelijk jaar, maar ik heb enorm genoten van de steun van onze supporters in het stadion”, vervolgt Luhukay. “De sfeer was ongekend en dat heeft ons in eigen huis de nodige punten opgeleverd. Het team heeft deze steun enorm gewaardeerd en ik hoop dat dit komend seizoen een vervolg krijgt. Ik wil iedereen binnen VVV en alle supporters en sponsors bedanken voor de plezierige samenwerking en de steun die ik heb mogen ervaren. Ik zal altijd een echte VVV’er blijven en zal altijd met plezier in De Koel blijven komen.”

Bron V.V.V. Venlo Foto ©

17-08-2019: Voetbal: VFB Stuttgart v FC St. Pauli: Stuttgart
Cheftrainer Jos Luhukay (FC St. Pauli) in PK, VFB Stuttgart – FC St. Pauli, 2 Bundesliga, 17.08.2019

*** Netherlands Only *****

Vorig artikelOranje Onder 17 bereikt finale EK in Israël
Volgend artikel [Video] PAC-MAN MUSEUM+ is nu verkrijgbaar!
Ik ben de eigenaar van Planetzone