Home Nieuws Sport Nieuws Oranje Onder 17 bereikt finale EK in Israël

Oranje Onder 17 bereikt finale EK in Israël

© KNVB

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar staat woensdag 1 juni in de finale van het EK in Israël. Het elftal van KNVB-coach Mischa Visser won na penalty’s in de halve finale van Servië. In de reguliere speeltijd kwam Oranje vroeg in de tweede helft op voorsprong waarna Servië binnen vijf minuten twee keer wist te scoren. Maar niet voor het eerst dit EK wist Oranje terug te komen van een achterstand. Uiteindelijk moesten penalty’s uitkomst brengen. Nederland was daarin met 5-3 de sterkste en mag zich gaan opmaken voor de eindstrijd. De tegenstander is dan Frankrijk. Zij wonnen eerder vandaag – ook na penalty’s – van Portugal. Frankrijk was ook groepsgenoot van Oranje op het EK. In de poulewedstrijd was Nederland met 3-1 te sterk voor de Fransen. Het is de derde keer op rij dat Oranje Onder 17 de finale van het EK bereikt. In zowel 2018 als 2019 won Nederland het toernooi.

Meer over de wedstrijd is te lezen op Onsoranje.nl.

Statistieken:
Nederland – Servië 2-2, (0-0); 5-3 na penalty’s
Doelpunten Nederland reguliere speeltijd: Jason van Duiven (47’), Jaden Fernando Slory (73’)

Doelpunten penaltyreeks Nederland: Dean Huijsen, Tim van den Heuvel, Oualid Agougil, Mike Kleijn, Isaac Babadi.

Scheidsrechter: Henrik Nalbandyan (Armenië)

Opstelling Nederland: Tristan Kuijsten (AZ), Bram Rovers (PSV), Thijmen Blokzijl (FC Groningen), Dean Huijsen (Juventus), Rainy Breinburg (Feyenoord), Antoni Milambo (Feyenoord), Gabriel Osei Misehouy (Ajax), Silvano Vos (Ajax), Jaden Fernando Slory (Feyenoord), Jason van Duiven (PSV), Isaac Babadi © (PSV).

Wissels: Mike Kleijn (Feyenoord), Oualid Agougil (Ajax), Yoram Boerhout (Ajax), Tim van den Heuvel (PSV), Fabiano Rust (Feyenoord).

Overige wissels: Bernt Klaverboer (SC Heerenveen), Ilias Splinter (AZ).

EK 2022 in Israël

Onder 17 is als tweevoudig titelverdediger afgereisd naar Israël. Zowel in 2018 als 2019 wonnen zij het Europees kampioenschap. Daarna werd het toernooi twee jaar op rij afgelast vanwege corona. Aan het EK 2022 doen zestien landen mee. De groepswedstrijden werden gespeeld van 16 tot en met 23 mei, de kwartfinales op 25 en 26 mei. Op 29 mei werden de halve finales gespeeld. De EK-finale is op woensdag 1 juni om 18.00 uur Nederlandse tijd in het Netanya Stadium.