Home Games Een duik in de Death Knight Class voor World of Warcraft...

[Special] Een duik in de Death Knight Class voor World of Warcraft Classic

Eind september heeft Blizzard een uitbreiding voor World of Warcraft Classic uitgebracht. De Wrath of the Lich King Classic, die een geliefde uitbreiding terug naar de spelers van WoW Classic brengt. Oorspronkelijk introduceerde de uitbreiding de Death Knights, de eerste hero class in het spel. Daarnaast kon je Northrend verkennen, hier werd het verhaal van Warcraft III: The Frozen Throne voortgezet. Met deze uitbreiding laat Blizzard spelers opnieuw kennis maken met de iconische Death Knight class.

De Death Knights, wie zijn dat (ook alweer)?

We gaan terug naar 1996 toen Warcraft II: Tides of Darkness de Death Knight introduceerde, waarna het weer 12 jaar duurde voordat ze in de 2008-uitbreiding Wrath of the Lich King verschenen voor World of Warcraft. Als loyale en angstaanjagende dienaren van de Lich King hebben ze een bijzondere status. Iedere Death Knight is namelijk een gevallen held van Azeroth die opnieuw zijn opgestaan om de Lich King eeuwig te dienen.

Tijdens een aflevering van Building Azeroth (verderop te bekijken) wordt door twee ontwikkelaars besproken hoe de Death Knights iconische personages zijn geworden binnen de Warcraft community. Zo is één van de manieren waarop de class vanaf het begin al uniek werd gemaakt, het startgebied. Je begon namelijk op een andere locatie dan normaal en als een gevallen lid van de Alliance of Horde. Ontnomen van je vrije wil moest je het opnemen tegen je oude bondgenoten. Uiteindelijk ontdekte je vrije wil weer en nam je het samen met bondgenoten op tegen de Lich King.

In een spel als World of Warcraft is het lastig om een balans te vinden voor elke class, wapen, aanval etcetera, maar over de balancing van de Death Knights werd het volgende gezegd.

Elke keer als ik iets zwakker wilde maken op Death Knights, kreeg ik commentaar van liefhebbers van de Death Knights. Ze zeiden onder andere dat ik het niet mocht nerven Achteraf gezien was het een goede plek om te zijn, omdat hierdoor mensen Death Knights gingen spelen en alle bijzondere speelstijlen gingen opzoeken. Een goed ontworpen class is niet duidelijk hoe je het moet spelen – we willen dat de gameplay steeds diepgaander wordt.

Kris Zierhut, hoofd game desigener


Als de eerste Hero Class van World of Warcraft, begint de Death Knight op een hoger niveau dan andere klassen en begint hun reis in een klasse-exclusieve introductie-ervaring. Ze zijn extreem krachtig in zowel solo- als groepsinhoud. Terwijl solo Death Knights de sterkste zelfgenezing in het spel hebben, bieden ze tijdens feesten en raids unieke, krachtige buffs aan hun hele groep terwijl ze ofwel een van de meest duurzame tanks in het spel zijn of een van de sterkste schadedealers, afhankelijk van hun specialisatie.

Wat is er nog meer nieuw in Wrath of the Lich King?

In de nieuwe uitbreiding begin je in de Borean Tundra of Howling Fjord. Beide zijn locaties in Northrend en bevatten naast een enorm geliefd verhaal ook prachtige omgevingen die je kunt bezoeken. Waar je kunt genieten van verschillende uitzichten. Daarnaast is er een nieuwe profession toegevoegd. Inscription laat spelers spells aanpassen zowel het uiterlijk als de effecten. Daarnaast kun je er krachtige voorwerpen mee maken.


Als je meer wilt weten over Wrath of the Lich King Classic, ga dan naar de World of Warcraft-website of volg voor realtime updates de officiële Twitter.