Home Reviews Game Review Watch Dogs Legion

[Review] Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion begint direct met een zeer belangrijke missie. Dedsec is een terroristengroep op het spoor die van plan is het parlement op te blazen. Dit voorkomen ze, maar op dat moment worden er bommen op drie andere locaties geactiveerd. Helaas lukt het niet om deze ontploffingen te voorkomen en Londen eindigt in chaos. Dedsec krijgt de schuld en wordt opgejaagd.

De niet zo vriendelijke politie

Na de aanval op de stad krijgt de groep Albion volledige macht in Londen en mogen ze doen wat ze noodzakelijk vinden om orde te herstellen. Dit leidt tot brute politie en hevige “beveiliging”. Albion is de kern van de onrust in de stad en hun dictatoriale gedrag zorgt ervoor dat er onrust is en dat is de juist de broedplek om Dedsec te laten terugkeren. Albion aanvallen is daarom ook een kerntaak voor jou. Zeker als er banden blijken te bestaan tussen Albion, een criminele organisatie en de mysterieuze hackergroep Zero Day

Dedsec herboren

Dedsec is zo goed als verdwenen, door de stempel van terreurorganisatie mogen de leden met dodelijk geweld achtervolgd worden, maar genoeg is genoeg. Een kleine groep van Dedsec besluit dat het tijd is om terug te vechten en beginnen met hun missie om Albion te ondermijnen en hun naam te zuiveren. Om dat te doen heb je echter wel leden nodig. Wat doe je dan? Juist je gaat mensen recruiten.

Ubisoft beloofde bij de aankondiging dat echt iedereen in Londen speelbaar zou worden. Dit is ook zeker het geval. Iedereen heeft een punt waar ze hulp bij nodig hebben en wanneer jij voor hun deze opdracht uitvoerd zullen ze je bij je groep aansluiten. Dit kan zijn het stelen van data van Albion, het hacken van NHS gegevens zodat lekken gedicht kunnen worden en meer. Iedereen die jij helpt heeft eigen vaardigheden. Zo heeft de ene persoon een moersleutel voor harde klappen in hand-tot-hand gevechten en de ander een semi-automatisch geweer. Sommigen hebben weer betere vaardigheden zoals een kortere hack-coolddown of gearresteerde operatives die sneller vrijkomen.

Slim spelen een noodzaak

Een leuke toevoeging is de permadeath modus. Wanneer je deze modi aanzet bij het begin van het spel zullen je spelers echt voor altijd doodgaan wanneer je neergeschoten wordt. Wanneer al je Dedsec-leden dood zijn zal het spel afgelopen zijn. Hierdoor wordt het inbreken op beveiligde gebieden extra moeilijk en zul je dus goede tactieken moeten gebruiken. Sowieso is het slim om goede tactieken te gebruiken, want als je gepakt wordt met een operative zul je die een bepaalde tijd niet meer kunnen gebruiken.

Politiek beladen

Legion raakt verschillende politieke punten hard. Van criminele organenhandel tot politie brutaliteit en immigratie. Niks schrikt Ubisoft af om te behandelen (behalve dan misschien de problemen in hun organisatie). Hoewel velen pleiten voor spellen zonder politieke elementen is de manier hoe dit wordt behandeld enorm goed gedaan en laat zeker problemen zien die ook in de echte wereld zijn.

E3 graphics?

Herinner je nog de eerste Watch Dogs? Er waren complete rellen over het feit dat de grafische elementen niet overeen kwamen met de E3 beelden. Ubisoft zou sinds de aankondiging het spel hebben gedowngrade. Nu lijkt dat in elk geval niet te zijn. Het spel ziet er prachtig uit. Er is wel af en toe een framedip en de meeste trailers zijn natuurlijk gebaseerd op next-gen en PC’s dus op de Playstation 4 ziet het er iets minder uit dan in trailers. Verder heeft het natuurlijk wel bekende Ubisoft glitches, maar niet in grote aantallen. Ik heb mij er in elk geval niet erg aan gestoord.

Conclusie

Watch Dogs Legion laat wel wat steekjes vallen, maar in mijn optiek is het de vetste en best uitgewerkte Watch Dogs tot nu toe. Grafisch ziet Londen er geweldig uit en Ubisoft heeft echt zijn best gedaan de stad na te bouwen. De AI Bagley heeft heerlijke flauwe humor. Daarnaast is het zo interessant om te zien hoe elk apart personage speelt en eigen voordelen heeft. Ik zal voorlopig nog wel even doorgaan in Londen. Wanneer we niet kunnen reizen is dit sowieso the next best thing.

Cijfer: 8.2

De review is op basis van de Playstation 4 versie. Deze is gespeeld op de PS4 Pro. Daarnaast komt Legion op 29 oktober ook uit voor PC en Xbox One. Op 12 november verschijnt de Xbox Series S|X versie en op 19 november de PS5 versie.

Vorig artikelBekijk de officiële trailer van The Midnight Sky met George Clooney
Volgend artikelAanstaande zaterdag: de grote finale van Holland’s Got Talent 2020 bij RTL 4