Home Style Participatiemaatschappij Nederlands MerkGoed investeert in home en living merk Riverdale

Participatiemaatschappij Nederlands MerkGoed investeert in home en living merk Riverdale

© riverdale

Riverdale heeft een sterke strategische partner gevonden, waarmee de komende jaren zal worden gewerkt aan een nieuwe strategie om het bedrijf weer in de top van de home & living branche terug te brengen. Nederlands MerkGoed (NMG), een participatiemaatschappij die zich richt op het bouwen van sterke consumentenmerken, neemt een significant belang in Riverdale en heeft het bedrijf in de afgelopen maanden geholpen om een nieuwe strategische koers uit te zetten, die reeds de eerste vruchten afwerpt.

Marcel Bregman van Riverdale, zegt: “de afgelopen twee jaar zijn, mede door Corona, best zwaar geweest voor ons bedrijf. We hadden daarbij te veel hooi op onze vork genomen waardoor we focus verloren, met omzet daling als gevolg. Met de komst van NMG is er een duidelijke lijn en visie neergezet, waarbij de focus meer komt te liggen op woonaccessoires, geurproducten en klein meubelen. Op deze nieuwe strategie wordt in de markt direct al goed gereageerd, hetgeen ons sterkt in de gedachte dat we op de goede weg zijn. Het doel is om van Riverdale weer een helder consumentenmerk te maken dat staat voor kwaliteit en hoogstaand design. We willen het merk weer volop onder de mensen brengen, wat we onder meer zullen doen door ons meer te richten op het gifting segment”.

© Riverdale

Onderdeel van de nieuwe strategie is ook dat Riverdale als merk zichtbaarder zal worden in de media. Er wordt in samenwerking met NMG een campagne ontwikkeld, waarmee de nieuwe positionering helder op het netvlies van de consument zal komen.

Familie investeert mee

Riverdale is altijd een familiebedrijf geweest en ook naar de toekomst toe blijft de familie een belangrijke rol in het bedrijf spelen, hetgeen nog eens wordt onderstreept door het feit dat de familie ook heeft deelgenomen aan deze investeringsronde.

Mede dankzij dit extra kapitaal, kan er in de komende jaren flink geïnvesteerd worden in product innovatie en slimme commerciële concepten waarmee retailers weer goede doorverkoop en marges kunnen realiseren. Bregman: ‘Met de nieuwe koerswijziging willen we natuurlijk zowel onze handelspartners als de eindconsument blij maken’.

Bron en foto © Riverdale

Vorig artikel[video] Chucky = Back!
Volgend artikel[video] Riot Games lanceert RiotX Arcane: een evenement om de release van animatieserie Arcane te vieren
Ik ben de eigenaar van Planetzone