Home Nieuws Film nieuws Chucky = Back!

[video] Chucky = Back!

CHUCKY -- "Give Me Something Good to Eat" Episode 102 -- Pictured: Chucky -- (Photo by: USA Network)

De originele makers, Don Mancini, David Kirschner, Nick Antosca en Harley Peyton maakten deel uit van het team achter de nieuwe tv-serie, die vanaf 11 november te zien zal zijn op FOX.

De nieuwe FOX-serie Chucky focust zich wederom op de roodharige pop met sproeten, die bezeten is door de ziel van seriemoordenaar Charles Lee Ray. De serie is geproduceerd door maker en bedenker van de Chucky franchise Don Mancini (Hannibal, Channel Zero), David Kirschner (Hocus Pocus, Frailty), en Nick Antosca (The Act, Channel Zero)Harley Peyton, (Twin Peaks, Channel Zero), die genomineerd is voor een Emmy-award, is tevens uitvoerend producent. Mancini, de schrijver van de originele film-franchise, heeft ook de nieuwe adaptatie geschreven, fungeerde als showrunner en regisseerde de eerste aflevering. De serie, die al eerder deze maand in de V.S in première ging, is zeer populair en breekt records. Chucky hoort nu al thuis in het rijtje van best bekeken televisie-premières van het jaar 2021.

CHUCKY — “Death by Misadventure” Episode 101 — Pictured: (l-r) Chucky, Zackary Arthur as Jake Wheeler — (Photo by: Steve Wilkie/USA Network)

“Het personage dat Don en David creëerden maakt het publiek al meer dan 30 jaar doodsbang. Het feit dat Chucky zo lang zijn populariteit heeft weten vast te houden spreekt voor de creativiteit van het verhaal en getuigt van de enorm trouwe fans die de filmserie door de jaren heen heeft weten te verzamelen,” aldus Chris McCumber, President van Entertainment Networks – USA & SYFY. “We zijn blij om opnieuw samen te  werken met Nick en UCP voor deze nieuwe serie en zijn ongelooflijk trots om Chucky voor de eerste keer met de originele makers naar televisie te vertalen.

In de nieuwe televisieserie Chucky wordt een idyllisch kleine Amerikaans dorp opgeschrikt nadat een oude ‘Chucky’-pop opduikt bij een rommelmarkt. Jake (Zackary Arthur) is een tiener die een saai leven leidt op een High School en neemt Chucky mee naar school. Om een reeks gruwelijke moorden tegen te gaan, zijn de inwoners genoodzaakt actie te ondernemen, die ook de verborgen geheimen van de stad blootleggen.Ondertussen keren vrienden en vijanden uit Chucky’s verleden terug in het heden en dreigt de waarheid achter Chucky’s mysterieuze oorsprong zich te onthullen.

© FOX / The Walt Disney Company

Chucky werdeen popcultuur-icoon door de release van de film Child’s Play (1988), die werd geregisseerd en geschreven door Tom Holland, geproduceerd door Kirschner en is gebaseerd op een verhaal van Mancini. De internationale sensatie leidde tot zes vervolgfilms, die allemaal door Mancini geschreven en door Kirschner geproduceerd werden. Mancini regisseerde daarnaast ook drie van de films in de franchise: Seed of Chucky (2004), Curse of Chucky (2013) en Cult of Chucky (2017). 


Chucky is vanaf 11 november,  elke donderdag om 22.00 uur te zien op FOX. Voorafgaand aan de serie is op 4 november om 22.00 uur de originele film Child’s Play (uit 1988) te zien.

Bron en foto © FOX / The Walt Disney Company

Vorig artikelMinder seks en meer seksueel geweld onder jongeren tijdens avondklok
Volgend artikelParticipatiemaatschappij Nederlands MerkGoed investeert in home en living merk Riverdale