Home Nieuws Gadgets & Electronica Home Connect Plus: het slimme huis in een app verovert Nederland

Home Connect Plus: het slimme huis in een app verovert Nederland

© home connect plus

Of het nu gaat om slimme luidsprekers, intelligente verlichtingssystemen of geautomatiseerde jaloezieën – slimme apparaten in huis zorgen niet alleen voor meer comfort en veiligheid, ze besparen ook tijd en maken het leven gemakkelijker. De vaak ingewikkelde besturing van de apparaten, de veelheid aan verschillende apps van verschillende fabrikanten en een gebrek aan compatibiliteit gooien echter vaak roet in het eten van de gewonnen levenskwaliteit. Home Connect Plus heeft de oplossing en maakt smart home eenvoudig: *gebruikers kunnen hun verschillende smart home-apparaten en complete systemen van verschillende fabrikanten met slechts één app koppelen, centraal aansturen en flexibel aanpassen aan hun individuele behoeften. Residential IoT Services GmbH, een start-up van Robert Bosch GmbH, heeft samen met vele toonaangevende fabrikanten een centraal platform ontwikkeld dat na een succesvolle lancering in Duitsland en Oostenrijk nu ook gratis beschikbaar is in alle bekende app stores in Nederland.

Het hele huis in een slim netwerk

Met Home Connect Plus haal je het beste uit slimme apparaten in jouw eigen huis. De app, die onlangs met de prestigieuze Red Dot Award 2021 werd bekroond voor zijn baanbrekend design, verbindt een groot aantal apparaten en zorgt voor een perfecte interactie tussen de in een netwerk opgenomen apparaten. Of het nu gaat om rolluiken, luidsprekers of verlichting: gebruikers van Home Connect Plus hoeven niet langer te schakelen tussen apps van verschillende fabrikanten, maar kunnen hun smart home op één centrale plaats bedienen – zonder zich zorgen te hoeven maken over de compatibiliteit van de afzonderlijke apparaten. Gebruikers winnen merkbaar meer tijd en comfort om ten volle van het leven en hun eigen huis te genieten.

De sleutel tot succes: een sterk partnernetwerk

Een app als Home Connect Plus kan alleen werken dankzij een breed partnernetwerk. Meer dan 40 toonaangevende merken en fabrikanten van smart home-apparaten, zoals Philips Hue, Sonos, Bosch Smart Home, Nefit, Yale, tado, Gardena en huishoudelijke apparaten met Home Connect, maken al deel uit van deze sterke community. Home Connect Plus zorgt ervoor dat alle ondersteunde apparaten compatibel en op elkaar zijn afgestemd. Daarbij concentreert de app zich op de essentiële functies van de apparaten van de desbetreffende fabrikant om de bediening voor iedereen zo intuïtief mogelijk te maken en het dagelijkse leven van alle gebruikers te verrijken.

Naar bed gaan, opstaan of ontspannen – allemaal automatisch!

De kernfunctie van de Home Connect Plus app zijn personaliseerbare automatiseringen. Geheel volgens persoonlijke voorkeuren en behoeften kunnen deze in een paar stappen volgens het “als-dan”-principe worden aangemaakt en geactiveerd, bijvoorbeeld door tijdsbesturing of met een enkele klik. Dankzij aanpasbare boards in de app zijn de belangrijkste apparaatfuncties en individueel aangemaakte automatiseringen overzichtelijk gerangschikt en eenvoudig te bedienen op een dashboard. Dit betekent dat gebruikers niet langer tussen verschillende apps hoeven te schakelen. Het resultaat is een ideaal gecoördineerd samenspel dat in vele opzichten een toegevoegde waarde creëert in het echte leven: als in de app bijvoorbeeld een “Leaving Home”-automatisering is aangemaakt, sluit het slimme deurslot automatisch, gaan de lichten uit, wordt de verwarming lager gezet en wordt het alarmsysteem ingeschakeld wanneer je het huis verlaat. Als per ongeluk een raam wordt geopend of de oven wordt aangezet, ontvangt de gebruiker automatisch een pushmelding. Ook andere alledaagse situaties, zoals naar bed gaan of ′s morgens opstaan, kunnen moeiteloos worden geautomatiseerd. Bovendien kunnen automatiseringen handig worden uitgebreid met de voorwaarden “en”, “of”, “groter dan of gelijk aan” en “kleiner dan of gelijk aan”. Hierdoor kunnen flexibele triggers worden gekoppeld aan de gewenste apparaten.

“De lancering van Home Connect Plus in Nederland is een belangrijke stap voor ons. Vooral hier, waar de markt affiniteit heeft met slimme producten en openstaat voor nieuwe oplossingen, willen we het leven van veel gebruikers gemakkelijker maken door intelligente koppelingen, personalisatie en centrale besturing”, zegt Lauri Pesonen, CEO van Residential IoT Services GmbH. “We zijn er trots op dat we veel sterke partners aan boord hebben voor deze strategisch belangrijke stap. Samen werken we aan één groot doel: meer levenskwaliteit in het smart home brengen.”

Voor de toekomst van de Home Connect Plus-app legt Residential IoT Services GmbH sterk de nadruk op de ontwikkeling van aanvullende diensten die gebruikers meer voordelen bieden dan pure connectiviteit.

Op die manier wordt het partnernetwerk voortdurend uitgebreid om een steeds uitgebreider netwerk van apparaten mogelijk te maken.

Bovendien zal de app in 2022 ook in andere Europese landen beschikbaar komen.

Bron en foto © Home Connect Plus