Home Nieuws Sport Nieuws De transferperiode is (bijna) ten einde!

De transferperiode is (bijna) ten einde!

In bijna heel Europa is de deadline voor de transferperiode al verlopen. Maar in sommige landen zoals Rusland, Turkije en Bulgarije is de markt nog even geopend. Vanuit deze competities verwacht de redactie geen spectaculaire transfers meer. Daarom maken we de balans op na een enerverende transferzomer.

De grote chaos op de markt.

Maandenlang zaten de clubs financieel in de problemen vanwege de corona crisis. Daardoor was deze transferperiode één van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van het betaalde voetbal. Clubs maakten zich op voor een drukke periode en werkten hun scouting lijstjes al ruim van te voren af. Al gauw werd het duidelijk dat het lastig werd voor FC Barcelona om wereldster Lionel Messi binnen boord te houden. Maar door de FairPlay regels van de La Liga zag de club uit Catalonië de 34-jarige vedette verkassen naar de grootmacht PSG. De toon was gezet! Dit moest een historische transferzomer worden.

De toptransfers

Cristiano Ronaldo gaf aan te willen vetrekken. Bij zijn club Juventus was het zijn doel om de Champions league te winnen. Helaas kon de Portugese recordhouder de ambities van de “oude dame” niet waar maken. De club uit Turijn vroeg 20 miljoen vanwege een kortdurend contract die tot medio 2022 duurde. Manchester City leek heel lang de beste papieren te hebben maar toch verkaste Ronaldo naar zijn oude liefde Manchester United en maakt hij na 11 jaar zijn rentree in “the theatre of dreams”. Daarnaast haalden “the Reds” nog Jadon Sancho van Borussia Dortmund en Varane van Real Madrid. Deze 3 toptransfers hadden samen een waarde van plus minus 120 miljoen.

Ook de club uit Parijs deed goeie zaken deze zomer. Naast Messi haalde de club uit Parijs nog Ramos van Real Madrid, Hakimi van inter en wisten ze Wijnaldum transfervrij los te weken van Liverpool F.C. Neymar en Mbappe bleven PSG ook trouw. Ondanks het bod van 170 miljoen op Mbappe hielden de Parijzenaren de poot stijf. De ploeg van Pochettino ambieert het behalen van de Champions league winst. Maar gaat deze ploeg vol met sterren niet een probleem zijn? De meeste voetballiefhebbers kijken reikhalzend uit naar dit sterrenteam.

Real Madrid sloeg ook haar slag op de markt, zo haalde de Galacticos Camavinga. Het supertalent komt over van Stade Rennes waar hij furore maakte in de Ligue 1. Het vertrek van Sergio Ramos was een grote aderlating voor club uit Madrid. Als vervanger voor “El Capitan” nam Real de ervaren Alaba over van Bayern München.

Het grote of kleine geld

Veel van deze transfers hadden te maken met de corona crisis. Veel clubs hadden problemen met de FairPlay regels van de competities. PSG is één van de grote winnaars deze zomer. Veel clubs konden niet voldoen aan de salaris eisen door de begrotingstekorten en hier heeft de club uit Parijs goed op ingespeeld. Met een visie op de toekomst hebben zij specifiek gekeken naar transfervrije spelers. Omdat PSG financieel door de eigenaren kerngezond is, konden zij in deze crisis wel voldoen aan de contracteisen van menig topspeler.