Home Nieuws Sport Nieuws FC Emmen: Dennis Telgenkamp beëindigt profcarrière

FC Emmen: Dennis Telgenkamp beëindigt profcarrière

Dennis Telgenkamp zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. De 33-jarige doelman keept sinds 2015 bij FC Emmen, waar hij maar liefst 164 officiële wedstrijden in het doel heeft gestaan.\

Telgenkamp begon zijn carrière bij de jeugd van FC Twente, waarna hij in 2008 naar Heracles Almelo ging. In het seizoen 2012/2013 speelde hij op huurbasis voor SC Cambuur waarmee hij kampioen van de eerste divisie werd. In 2015 verliet hij de Almelose club voor FC Emmen, waar hij vervolgens zes seizoenen speelde en waar hij nu dus ook zijn profcarrière afsluit.

Telgenkamp heeft in deze zes seizoenen in totaal bij 164 officiële duels onder de lat gestaan voor FC Emmen. Bij de huidige selectie van de club is hij de speler met de meest gespeelde wedstrijden. Vorig seizoen keepte hij een uitstekend seizoen waarin hij in maar liefst zeven eredivisiewedstrijden de nul hield. In totaal hield hij 47 keer de nul voor FC Emmen.

In het seizoen 2017/2018 was Telgenkamp aanvoerder van de ploeg en wist hij met FC Emmen te promoveren naar de eredivisie. Zijn prestaties onder de lat in de Jupiler League en tijdens de play-offs hebben een significante bijdrage geleverd aan de historische promotie van de club. In de eredivisie heeft Telgenkamp nog eens veertig wedstrijden voor FC Emmen onder de lat gestaan

“Gelet op zijn lange dienstverband bij de club, willen wij Dennis helpen met het opstarten van een maatschappelijke carrière. Hij zal meelopen binnen de club om samen te kijken naar wat voor hem mogelijk is, bijvoorbeeld op het veld of misschien wel op commercieel gebied”, zo zegt voorzitter Ronald Lubbers. Lubbers voegt hier wel aan toe dat de toekomst van Telgenkamp afhangt van het restant van het huidige eredivisieseizoen.

Telgenkamp: “Ik wil graag alle medewerkers van FC Emmen, mijn teamgenoten en de staf bedanken voor de erg prettige samenwerking. Ook wil ik graag alle supporters en in het bijzonder de Brigata Fanatico bedanken voor de support in al die jaren. Ik heb me altijd erg thuis gevoeld bij deze warme club. We gaan er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten en deze mooie club in de eredivisie te houden. Bedankt, allemaal!”

Bron en foto © FC Emmen