Home Sports 22 aanhoudingen bij bekerfinale, 2 Ajax bussen terug gestuurd

22 aanhoudingen bij bekerfinale, 2 Ajax bussen terug gestuurd

Ongeregeldheden bij de bekerfinale dat in de kuip te Rotterdam plaats vond. Deze supporter werd aangehouden © Planetzone

Voor, tijdens en na de wedstrijd van de Toto KNVB bekerfinale tussen PSV en Ajax dat door PSV werd gewonnen met 2-1 zijn er 22 supporters aan gehouden voor ongeregeldheden. De helft Ajax en de helft psv supporters.

Zo gooide onder meer een psv supporter vanuit de bus vuurwerk naar een politie ME busje. En de teleurstellende Ajax supporters kwamen de bus uit om de confrontatie aan te gaan met psv aanhangers. De ME wist dit grotendeels te voorkomen door ze terug naar de bussen te sturen waarvan 1 supporter hardslaags werd geraakt door de ME. Vervolgens zorgden de ME met hun schild dat de supporters niet weer uit de bussen konden stappen.

Door de ongeregeldheden konden de trams een tijdlang niet alle supporters wegbrengen naar de parkeerplaatsen waar hun auto’s stonden. ook de supportersbussen van beiden clubs konden hierdoor niet vertrekken. Er werd een tijdlang op beide banen eenrichtingsverkeer ingezet om alle honderden bussen uiteindelijk te kunnen laten vertrekken nadat de rust grotendeels terug gekeerd was. Psv had ongeveer 183 bussen vanuit Eindhoven, ajax zo’n 80 en kwamen ook met de boot. 4 bussen werden bij de afrit Rhoon gecontroleerd. Er was een melding binnen gekomen dat deze supporters niet wilde laten fouileren, 2 daarvan mochten de rit alsnog vervolgen maar de 2 andere bussen moesten onder begeleiding van de politie terug rijden naar Amsterdam. Er werd namelijk drugs gevonden.

Opvallend was dat beide supporters vooraf al door elkaar heen konden lopen en en tijdens de wedstrijd zaten er midden in de vakken supporters van beide clubs aanwezig. Hierdoor konden gemaskerde supporters naar de psv familievak op de tweede ring zomaar binnenlopen. De Me moest eraan te pas komen. Hierbij vielen 2 gewonden. Na het verlies van Ajax slopen diverse supporters oa de catering binnen de kuip.

In totaal zijn er 22 aanhoudingen verricht.

Foto © PlanetZone