Home Reviews Tech Review Teufel Airy TWS

[Review] Teufel Airy TWS

Iets meer dan een jaar geleden reviewden wij van Teufel de Real Blue TWS. Hoewel de audiokwaliteit geweldig was, waren ze lastig te verbinden en bleven ze minder goed zitten dan andere oortjes die we hebben kunnen testen. Nu hebben we de Airy TWS kunnen testen. Deze zijn een stukje goedkoper en hebben een andere pasvorm. Dus de vraag is dan hoe bevallen deze?

In de doos

De verpakking van de oortjes is erg simpel. Bruine kartonnen doos met daarin op een efficiënte wijze alles verpakt. Er zit ook vrij weinig in. Een dunne quick start guide met wat uitleg, een extra boekje, een oplaadkabel (USB-A naar USB-C), extra oordopjes in verschillende maten en natuurlijk het doosje met de oortjes er in. Dit kan in één van de vier mogelijke kleuren. Blauw, Wit, Goud of Zwart. Het doosje is erg compact en past ook makkelijk dus in een broekzak of klein vakje van een tas.

Verbinden en besturen gaat makkelijk

Het verbinden van de oortjes gaat ook gemakkelijk. Hoewel de eerste keer de oortjes niet mijn telefoon audio wilden afspelen, maar wel belgeluiden was dat snel verholpen door de telefoon opnieuw op te starten. Een andere telefoon verbond die wel meteen goed mee. Dus het kan een kleine bug geweest zijn. Mocht je ze willen verbinden met een nieuw apparaat worden ze ook met gemak in pairing mode gezet. Qua gebruiksgemak dus perfect.

Het besturen van de oortjes kun je met gemak doen door op één van de twee oortjes te tikken. De oortjes reageren hier snel en goed op. Wat het dus geen probleem maakt om snel een ander nummer op te zetten, je gesprek te beantwoorden of geluid op pauze te zetten. Het vlakke oppervlak wat als touch gebied werkt, is ook makkelijk te herkennen. Het is alleen dat als je de oortjes wat anders in je oor wilt hangen, je het vlak mogelijk aanraakt. Heel vervelend is het niet, maar wel iets om rekening mee te houden. Dit is zeker fijn aangezien je ook een enkel oortje kunt gebruiken met bellen. Je hebt dus alle functionaliteit op één oortje zitten.

Goede evenredige audio

De Airy TWS hebben een meer dan prima geluid. De drivers zorgen voor een goede balans tussen klanken en geven bovendien een goede bas. Zelfs op het laagste geluidsniveau komt er al aardig wat volume uit de oortjes. Ik moest namelijk even wennen om mijn telefoon zachter te zetten om niet doof te worden. Ook wanneer je kijkt naar verschillende soorten geluid of het nu de wat hogere tonen of de lagere tonen zijn, het voelt niet alsof er meer nadruk op de ene of de andere toonsoort.

Wanneer je wilt bellen heb je ook amper last van ruis van bijvoorbeeld de wind aangezien de microfoons hier ook op afgesteld zijn met een goede ruisonderdrukking. Ook zit er een passieve geluidsonderdrukking in. Hierdoor wordt niet al het geluid tegengehouden, maar kun je wel meer genieten van de muziek. Je hebt daardoor minder last van omgevingsgeluiden.

Je kunt van deze audio ook flink wat uren genieten, de oortjes gaan een solide 6 uur mee per lading en de oplaadcase gooit hier nog wat uren bovenop. Op één volledige lading (case+oortjes) kun je meer dan 20 uur genieten van je muziek, films of waar je ook naar luistert.