Home Reviews Tech Review Samsung Galaxy Tab S7: Book Cover Keyboard

[Review] Samsung Galaxy Tab S7: Book Cover Keyboard

Vind je de Galaxy Tab S7 niet genoeg en wil je er meer een laptop van maken? Dan is mogelijk de Book Cover Keyboard wat voor jou. Voor minder dan €200,- (adviesprijs nu ook goedkoper te vinden) bescherm je niet alleen je tablet. Je maakt het ook nog eens een beter product om op te werken.

De cover van Samsung bestaat uit twee onderdelen. De achterkant met standaard en de voorkant met toetsenbord. De achterkant maak je door middel van een magneet vast en het dan valt er meteen wat op aan het design. Zo is er niet alleen gedacht aan de standaard opening voor de camera, maar ook aan de S-Pen.

Door middel van een losstaand klepje kun je ook veilig en netjes het pennetje opbergen. Daarnaast zit er ongeveer halverwege nog een scharnier waarmee je de standaard kunt instellen. Het fijne aan de standaard is dat je hem in bijna elke hoek kunt neerzetten dus dat je de tablet net zo kunt neerzetten (op zijn lange zijde) als je zelf wilt. Wil je het scherm juist rechter omhoog of platter? Het zorgt voor een flinke lading aan flexibiliteit.

De andere kant is het toetsenbord. Een gedeelte wat je niet per se aan de tablet hoeft te klikken, maar zeker aangeraden wordt bij het verplaatsen aangezien het de nodige bescherming geeft. Wanneer je de tablet gebruikt hangt het natuurlijk van het doel af of het nuttig is om het toetsenbord eraan te hangen.

Het toetsenbord zit op zich prima in elkaar de toetsen voelen fijn aan en de tablet reageert snel op de aanslagen. Het voelt als een erg compleet maar compact toetsenbord aan met bijna alles wat je nodig hebt. Het grootste minpunt is echter het gebrek aan herkenning van speciale tekens en letters met tekens erop zoals é, ë enzovoort. Dit maakt het zo dat je soms even het digitale toetsenbord nodig hebt. Wel heeft het verschillende opties om bijvoorbeeld de trackpad aan of uit te zetten of de taal aan te passen.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
7.8
Vorig artikel[Review] Galaxy Tab S7 – geen vernieuwing, maar verfijning
Volgend artikel[Review] Alcatel 3L (2021) – goede budgettelefoon met rare keuzes
review-samsung-galaxy-tab-s7-book-cover-keyboardHet toetsenbord heeft wat rare designfouten die al meerdere generaties erin zit wat op zich erg jammer is voor een product met een adviesprijs van €200,-. Toch is het totaalplaatje iets wat enorm fijn is voor het verbeteren van de productiviteit. Dit in combinatie met de mooie achterkant en goede afwerking is het toch een aanrader.