Home Nieuws Gadgets & Electronica JBL Tune 225 TWS

[Review] JBL Tune 225 TWS

Vindt je AirPods toch net wat aan de dure kant, heb je liever een ander kleurtje dan wit of gewoon geen iPhone? Dan zijn de JBL Tune 225 TWS oortjes misschien wat voor jou.

De Tune 225 TWS zijn zogeheten True Wireless earpods. Dat houdt in dat tussen de twee oortjes geen enkele draad zit en je ze dus los van elkaar kunt gebruiken zonder dat je last hebt van een losbungelend draadje. Nadat je ze voor het eerst hebt ingesteld hoef je ze alleen maar uit hun doosje te halen en ze maken meteen verbinding met het laatst bekende apparaat.

JBL heeft gekozen voor een design met fysieke knoppen op de oortjes. In tegenstelling tot de Galaxy Buds en AirPods die aanraking gebruiken. Elk oortje heeft één knop die ingedrukt kan worden en totaal niet opvalt als je er niet op let. Geen opzichtige knoppen dus. Beide oortjes hebben wat dat betreft een eigen functie voor de knop op het oortje. De ene is om het nummer te bepalen. De ander kun je gebruiken om Google Assistant/Bixby/Siri op te roepen of om de muziek op pauze te zetten. Ook kun je de knoppen gebruiken om bellers op te hangen of accepteren. Enige wat je dus niet goed kunt doen is het volume bepalen met de oortjes.

Qua geluid is het ook een perfect setje. JBL staat al jaren bekend om geweldig geluid met een goede bas en ook met deze oortjes is er geen uitzondering te vinden. Mijn muziek, films en games klonken stuk voor stuk prachtig door de oortjes. Zelfs op hoog volume was er weinig kwaliteitverschil te merken.

Het design van de oortjes is gemaakt voor gemak, comfort en langdurig gebruik. Je voelt de oortjes namelijk amper zitten en hoewel ik in het begin bang was dat ze te los zaten in m’n oren is er geen enkele keer een oortje uitgevallen. Ook bij langere sessies gingen ze niet irriteren.

Niet alleen de oortjes zelf zijn uitstekend qua design, maar ook de oplaadcase is netjes afgewerkt. Gaat niet lastig open, maar ook niet zomaar uit zichzelf. Er is gekozen voor een USB-C oplaadpoort wat sowieso een positief punt is. Daarnaast zit er een flinke accu in waardoor je de oortjes zo’n vier keer kunt opladen en dus totaal 25 uur kunt luisteren op één volle lading. Zijn je oortjes leeg? Dan zijn ze ook zo weer geladen voor een volgende ronde muziek.

Conclusie

De Tune 225 TWS zijn echt geweldige oortjes. Ze zitten fijn, gaan lang mee en geven echt goed geluid. Ze bevatten flink wat functionaliteit en ook het bereik van de oortjes is meer dan prima. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel competetief geprijsd. Ben je op zoek naar True Wireless oortjes? Dan zou ik deze 100% aanraden. Ze zijn verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende kleuren.