Home Reviews Tech Review HP OMEN 27u – een geweldige monitor voor PC- en console...

[Review] HP OMEN 27u – een geweldige monitor voor PC- en console gamers

Dankzij HP Omen konden wij de afgelopen periode uitgebreid de HP Omen 27u uitproberen. Deze monitor heeft flink wat onder de kap met 144Hz refreshrate, HDMI 2.1 en 4K-resolutie. Door deze specificaties lijkt het een perfecte monitor voor alle type gamers, maar ook artiesten. Hoe het scherm bij ons is bevallen lees je hier.

4K is het hoogtepunt

Het eerste wat opvalt bij het inschakelen van de HP OMEN 27u is de geweldige beeldkwaliteit. Het 27-inch IPS-paneel levert een scherpe en gedetailleerde weergave met een resolutie van 4K. Iets wat relatief nog in niet al te veel monitoren voorkomt. Ondanks dat het bij TV’s al jaren de standaard is. Deze kwaliteit van het scherm zorgt ervoor dat iedere game er prachtig uit ziet (mits je computer het aankan natuurlijk, maar ook voor video- en fotobewerkers is het een goede aanschaf. Zeker dankzij de HDR-weergave komen kleuren goed tot hun recht, door de matte afwerking hoef je bovendien niet bang te zijn voor weerkaatsing van licht.

HDMI 2.1 maakt de monitor klaar voor divers gebruik

Een van de meest opvallende kenmerken van de HP OMEN 27u is de ondersteuning voor HDMI 2.1. Deze aansluiting is nog ongebruikelijker dan 4K op monitoren, maar geeft gebruikers de mogelijkheid om het voor meer te gebruiken dan een PC. HDMI 2.1 zorgt er namelijk voor dat als je een PS5 of Xbox Series X aansluit dat je daar ook hogere framerates kunt krijgen. In plaats van een maximum van 60 fps kun je door HDMI 2.1 tot 120 fps krijgen. Hierdoor zijn de games op die console nog vloeiender te spelen. Dit gaat echter wel vaak ten koste van de resolutie.

Naast deze aansluiting kun je natuurlijk ook andere aansluitingen. Dankzij verschillende poorten waaronder een DisplayPort, een tweede HDMI, USB-A en een Jackplug. Hierdoor kun je alle apparaten die je aan de

Naast de HDMI 2.1-poort beschikt de HP OMEN 27u over een verscheidenheid aan andere aansluitingen, waaronder DisplayPort en USB-poorten. Dit biedt voldoende mogelijkheden om andere apparaten aan te sluiten, zoals consoles, pc’s, en randapparatuur.

Hoge verversingssnelheid en reactietijd

De 144Hz verversingssnelheid van de HP OMEN 27u ondertussen wel een redelijke standaard in de markt geworden, hoewel mijn platform geen HDMI 2.1 ondersteund, kreeg ik dankzij de DisplayPort wel ook het resultaat wat ik wilde. Scherpe video’s, afbeeldingen en gameplay die vloeiend in elkaar overgaan. Zeker in snelle games zoals fighters en shooters is het zeker een must om een scherm te hebben wat dit kan bereiken. Snelle actiescènes worden naadloos weergegeven zonder enige vorm van hapering. Daarnaast heeft de 27u nog een reactietijd van 1ms. Deze snelle reactietijd zorgt er voor dat ghosting en motion blur tot een minimum worden beperkt, wat de algehele visuele ervaring nog verder verbetert.

Simpel en net design

De monitor is zelf ook mooi om te zien. Door de dunne randen om het scherm wordt je ruimte optimaal benut. Je kunt de 27u kantelen voor een betere kijkhoek en ook de meegeleverde standaard ziet er netjes uit. Niet enorm opvallens en neemt ook niet te veel ruimte in beslag. De poot heeft een plat vierkant waarmee je hem op je bureau zet, natuurlijk is het ook mogelijk om een monitorarm te gebruiken. Bovenaan de poot kun je bovendien nog netjes een headset ophangen. Zo blijft je bureau ook weer wat extra opgeruimd

De achterkant is wat dik, maar dat komt door de vele mogelijkheden zoals de aansluitingen, maar ook een RGB-verlichting die je zelf kunt instellen als sfeerverlichting. Bovendien zitten er speakers in de monitor. Deze zijn qua kwaliteit niet bijzonder, maar zeker meegenomen. Zeker voor spelers met een console is dat altijd fijn om er bij te hebben.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.0
Vorig artikelBeyoncé op het grote witte doek te zien bij Pathé en Kinepolis
Volgend artikelAké, Bergwijn en Brobbey melden zich af, debuut voor Dallinga
review-hp-omen-27u-een-geweldige-monitor-voor-pc-en-console-gamersDe HP Omen 27u is een geweldige monitor die eigenlijk alles wel in huis heeft voor een high end gamer. Met geweldige kleuren, een scherp scherm en ondersteuning voor HDMI 2.1 is hij niet alleen geschikt voor PC-gaming, maar ook Playstation 5 en Xbox Series spelers kunnen er van genieten. Ja de prijs is hoog, maar zeker een aanrader. Of kijk vooral ook naar de 27k een nieuwer model met vergelijkbare specificaties voor een iets lichtere prijs.