Home Reviews Game Review EPOS GTW 270 – Geweldig design en geluid

[Review] EPOS GTW 270 – Geweldig design en geluid

EPOS is binnen Nederland een relatief nieuw merk qua audio en heeft sinds hun komst op de markt al een flinke naam voor zich veiliggesteld. Naast samenwerkingen met esports maken ze hoge kwaliteit audio-apparaten en dat valt op. Wij mochten van ze hun één van hun producten testen. De EPOS GTW 270 zijn volledig draadloze oortjes met een focus op gamers. Hoewel ik al draadloze oortjes had ben ik helemaal verliefd geraakt op deze fijne oortjes en waarom leg ik in deze review uit.

In de doos

Vanaf het moment dat je de doos in handen krijgt, heb je eigenlijk al het idee dat je iets goeds in handen hebt. De doos is al stevig en verpakt de onderdelen goed en stevig in. In de doos zitten de oortjes, een oplaad doosje, USB-C oplaadkabel, USB-C naar USB-A kabel, extra oordop rubbertjes, een USB-C dongle en een rubberen bescherming voor de dongle.

Dit alles zorgt eigenlijk dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een fijn gebruik. De USB-C naar USB-A kabel laat je de dongle met meer apparaten verbinden, en het hoesje geeft extra energie aan de oordopjes en een praktische opbergplek. Op het pakket valt niet heel veel aan te merken, behalve dat ik graag als bescherming van de dongle ook de USB-C aansluiting had beschermd. Het rubberen bescherminkje is fijn, maar beschermt niet het meest kwetsbare. Daarnaast weet ik niet of het erg slim is geweest om de case van metaal te maken. Hij krast namelijk redelijk snel en dat is zonde. Het metalen uiterlijk maakt het erg mooi, maar minder praktisch om in een zak met andere objecten te stoppen.

Pasvorm is perfect en de geluidskwaliteit is om te genieten

Op het eerste gezicht lijken de oortjes erg groot, zeker voor iemand als ik met redelijk kleine oren. Ik was dan ook bang dat deze oortjes net als vele anderen niet goed zouden passen en makkelijk uit mijn oren zouden vallen. Echter was dat totaal niet het geval. De GTW 270 zitten juist geweldig in mijn oren en ook goed stevig vast. Geen enkele keer in mijn testperiode had ik het idee dat ze uit zouden vallen. En ik heb er echt van alles mee gedaan. Van gamen, sporten, eten (ja de kauwbeweging zorgt wel eens dat oortjes los komen) en meer. Ze sluiten je oren bovendien erg goed af waardoor het lijkt alsof er noise canceling in de oortjes zit terwijl dat geen functie is. EPOS noemt het zelf een acoustic seal die komt doordat de oortjes natuurlijk zich aanpassen op jouw oor.

De geluidskwaliteit is ook van enorm hoge kwaliteit. Over het hele spectrum van klanken is er een goede balans die je in zowel games, muziek en films merkt. En dan ook bij bijna alle soorten muziek. Ik heb het namelijk geprobeerd met een breed assortiment aan muziek. Van Andrea Bocelli tot soundtracks van spellen als DOOM. Mocht je er echter niet helemaal tevreden mee zijn kun je nog de EPOS Game Suite installeren op je PC. Hier kun je ook surroundsound instellen, maar ook de equalizer gebruiken om toch net wat extra bass of juist meer de hogere tonen. De game suite geeft je hier flink wat vrijheid in.

Veel mogelijk qua verbinden

Wat de oortjes extra fijn maken is het de manier van het verbinden er van. Je hebt namelijk twee opties. Via bluetooth of via een 2.4 GHz dongle. Deze dongle heeft een USB-C aansluiting en past dus in veel systemen. Zeker aangezien er kabeltje bij zit om het van USB-C naar USB-A te converteren. Het gemak van beide aansluitingen is ook erg fijn. Zo is bluetooth heel simpel te koppelen door terwijl de oortjes in het doosje zitten een knop op het doosje even in te drukken. De dongle stop je in de juiste port en druk je daar even op het knopje. Hierdoor zal die in pairing modus gaan.

Beide manieren werken erg fijn en geven dus een goed signaal door. Alleen bluetooth heeft af en toe problemen. Dit kwam bij mij eigenlijk alleen voor in erg drukke gebieden. Zoals Utrecht Centraal hier, werd het signaal in de stationshal flink gestoord. Met de 2,4 Ghz dongle heb ik echter totaal geen problemen gehad. Het gebruik van de dongle heeft bovendien nog een extra bonus. Hij kan gebruikt worden met de Nintendo Switch. Hierdoor hoef je geen oortjes met bluetooth te verbinden en heb je dus ook geen problemen als je controllers loskoppelt. Iets wat met bluetooth beperkt wordt bij de Switch.

Prijs-kwaliteit

De prijs van de oortjes is redelijk hoog. Met 155 euro als huidige prijs zit het dus in het premium segment van audio en is zijn ze duurder dan vele andere gaming headsets. Echter denk ik dat het de prijs meer dan waard is. Van de hoogwaardige kwaliteit materialen tot de pasvorm en audiokwaliteit. Je merkt de passie van de ontwikkelaars achter de oortjes op ieder punt en dat is zeker wat waard. Over de jaren heen heb ik verschillende oortjes en headsets gehad en getest over een breed prijsspectrum en deze staan zeker bij de beste opties.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.2
Vorig artikel[Video] Vier oud-voetballers en Hysterische gorilla ontvangen Loden Leeuw 2022
Volgend artikel[Preview] One Piece Odyssey – een goede mix met kleine minpunten
review-epos-gtw-270-geweld-design-en-geluidAfgezien van de prijs is er maar twee kleine minpunten te vinden. Dat is het gebrek aan volume besturing op de oortjes en het feit dat die op drukke plekken als Utrecht Centraal last heeft van storing met bluetooth waardoor die kraakt. Verder is het een geweldig apparaat die makkelijk is om mee te verbinden en een perfecte pasvorm heeft die goed in je oren blijft zitten wat je ook doet. EPOS is in elk geval een merk om in de gaten te houden en bewijst dat weer met de EPOS GTW 270.