Home Reviews Game Review Trice: Wo(o)rd jij de dobbelkoning?

[Review] Trice: Wo(o)rd jij de dobbelkoning?

Trice is een eenvoudig maar leerzaam dobbelspel. En tijdens het spelen ben je ook je hersenen aan het trainen!

Het dobbelspel is heel eenvoudig wat de voorbereiding betreft. Ondanks dat zal het je verbazen hoeveel vermaak je hier mee kunt hebben.

Bij het spel Trice draait het om drie dobbelstenen. Gooi de groene om er achter te komen wat je beginletter is. Zo doe je dat ook met de rode, deze zal aangeven wat je eindletter is. En de witte dobbelsteen staat voor het aantal letters dat je moet gebruiken. Het gaat er dus om dat ieder zoveel mogelijk woorden noteert met deze begin-, eindletter en aantal letters. Ook is het de bedoeling een timer te zetten op 30 seconden. Wie uiteindelijk na zes rondes de meeste woorden heeft weten te maken is de winnaar!

Het spel is gemakkelijk aan te passen naar eigen regels. Je kunt bijvoorbeeld de tijd limiet van 30 seconden verlengen, verkorten of zelfs weglaten. Daarbij biedt het spel zelf al meerdere opties aan om te spelen. Zo heb je twee verschillende dobbelstenen voor de beginletter en twee verschillende voor het aantal letters. Hiermee kies je of je woorden van 4 tot 6 letters wilt maken of 6 tot 8. Met de groene kun je dan kiezen met welke beginletters je wilt spelen.

Het kleine aantal benodigdheden zorgt voor een compact doosje. Handig om bijvoorbeeld mee op vakantie te nemen! Maar wat vind je naast de dobbelstenen nog meer in dit compacte doosje? Dat zijn een scoreblokje en de spelregels. Het trice spel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar. Tenminste zo staat het genoteerd. Voor jongere spelers is het ook geschikt. Maar zou het niet heel eerlijk zijn om hen tegen oudere spelers te laten spelen. Uiteraard ben je hier helemaal vrij in.

Trice is vanaf september verkrijgbaar!

https://www.planetzone.nl/winacties/winacties-nederland/win-trice-dobbelspel/