Home Reviews Film Review The Matrix Resurrections

[Review] The Matrix Resurrections

© Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

De afgelopen tijd hebben we veel reboots, prequals en sequals gehad, zo zagen we Ghostbuster: Afterlife, The Batman en een nieuw deel van Fantastic Beasts op het witte doek. Echter voor mij was het verassender toen er een nieuwe Matrix film kwam, genaamd The Matrix Resurrections. 

De afgelopen jaren waren er namelijk veel geruchten over een nieuw Matrix film, maar de Wachowski’s die verantwoordelijk zijn voor de eerste 3 film wilden dit niet. Het vierde deel werd hierom ook bijna gemaakt door Warner Bros zonder één van de twee Wachowski’s.  Echter na het overlijden van hun ouders was het Lana Wachowski die weer aan het schrijven ging voor een 4e deel.

Hierdoor ontstond The Matrix Resurrections, maar heeft Lana er in haar eentje een waardig 4e deel van weten te maken of was het een flop?

© Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Verhaal

De ooit zo succesvolle gameontwikkelaar Thomas Anderson(Keanu Reeves) leeft een teruggetrokken bestaan in New york en werkt nog steeds bij Deux Machine. Deze firma werkt momenteel volop aan een vervolgspel en Thomas Anderson ontdekt dat er iets vreemds aan de hand is. Hij komt niet veel later oog in oog te staan met één van de personages uit zijn eigen Matrix-game.

De ontwikkelaar doet hierdoor de ontdekking dat er een parallelle wereld bestaat waar er een hevige oorlog plaats vindt. Het is de held Neo die opnieuw moet opstaan om ervoor te zorgen dat een nieuw kwaad in de Matrix verjaagd kan worden.

Er is echter een maar, om dit te bereiken moet de band tussen Neo en Trinity hersteld worden.   De vraag is alleen of -en hoe dat nog mogelijk zal zijn.

© Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Plusjes en minnetjes

ik begin met een minpunt dat dit vierde deel in zijn geheel nogal ingewikkeld en rommelig is, ongeacht dat Wachowski echt haar best heeft gedaan een samenhangend verhaal te brengen. Het loopt echter spijtig allemaal wat fel door elkaar, waardoor allemaal wat warrig aanvoelt.

Gelukkig zijn er ook pluspunten, waaronder dat de digitale animatie(CGI) weer fantastisch is, de actiescenes vermakelijk zijn en grotendeels van de cast goed acteerwerk levert. 

Het laatste is meer gericht op Morpheus en Agent Smith die voorheen gespeeld werden door Laurence Fishburne en hugo Weaving. De acteurs Yahya Abdul-Mateen II(morpheus) en Jonathan Groff(Agent Smith) deden hun best, maar konden in mijn optiek niet voldoen aan hun voorgangers.

The Matrix Resurrections is nu verkrijgbaar op DVD, Bluray en 4K UHD © Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Conclusie

Lana Wachowski presenteert met haar The Matrix Resurrections een vermakelijke vierde deel en vernieuwing van de franchise. Het is echter de vraag of het na al die jaren wel nodig was om een vierde deel te maken.

The Matrix Resurrections zit op gebied van Sciencefiction en actie echt wel goed in elkaar, maar verhaaltechnische was het rommelig. De verschillende verhaallijnen waren op zichzelf interessant, maar werden niet goed aan elkaar verbonden spijtig genoeg.

Echt spectaculair zoals zijn voorgangers waren is het ook weer niet, maar heb je van de voorgangers genoten dan mag je dit deel zeker niet missen.

The Matrix Resurrections is nu verkrijgbaar op DVD, Bluray en 4K UHD

Foto © Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Bron en foto © Copyright 2021 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved