Home Reviews Film Review The Consultant

[Review] The Consultant

© Prime Video

Vandaag is de Prime Original serie ‘The Consultant’ uitgekomen. Dit is een acht-delige mysterie waarin gekeken wordt naar een spelbedrijf waar vreemde dingen gebeuren. Hiermee wordt een afspiegeling geboden van de werkcultuur in Amerika.

De hoofdrollen worden vertolkt door Christoph Waltz (o.a. bekend van de films ‘Inglourious Basterds’ en ‘Spectre’), Brittany O’Grady (bekend van de series ‘Star’, ‘Little Voice’ en ‘The White Lotus’, en Nat Wolff (bekend van de films ‘Paper Towns’ en ‘Death Note’).

Na een mysterieuze moord op de baas van een spelbedrijf, wordt er een nieuwe consultant, Regus Patoff (Waltz), ingehuurd om het een en ander te verbeteren. Hij gebruikt daarbij onorthodoxe middelen om zijn doelen te bereiken. Medewerkers worden zomaar ontslagen, of erger nog, gemanipuleerd om het werk op zijn manier te doen. Elaine en Craig, gespeeld door O’Grady en Wolff, zijn dit zat en proberen erachter te komen wie deze mysterieuze consultant nou echt is. Intussen worden ze ook zelf gemanipuleerd, zonder het echt door te hebben.Christoph Waltz is de grote ster van deze serie. Zijn acteerwerk is precies zoals we van hem gewend zijn. Hij slaagt erin een rare en manipulatieve karakter te spelen. De rest van de cast valt niet heel erg op, wat wel jammer is omdat juist de werksfeer uit de serie heftige emoties zou kunnen oproepen bij de werknemers. Het verhaal zelf is duidelijk, maar er ontstaan regelmatig vragen bij de kijker, die nooit beantwoord worden. De serie heeft dan ook een aantal goede op zichzelf staande afleveringen, maar als geheel is het net niet goed genoeg.

Het wordt al snel duidelijk dat dit een mysterie is, en dat is ook de reden dat je blijft doorkijken. De serie wordt door de makers juist een thriller genoemd, maar hier ben ik het niet mee eens. Er is soms wel wat opbouw naar een aantal spannende momenten, maar dat wordt helaas ook vrij snel weer losgelaten.

De serie is de moeite waard, maar dit heeft puur en alleen te maken met het spel (en gezang) van Christoph Waltz. Elke aflevering duurt slechts een half uur, dus het is makkelijk weg te kijken. Houd daarbij rekening dat je dus geprikkeld wordt de serie te blijven kijken, maar dat er uiteindelijk vragen overblijven.

Foto © Prime Video

RECENSIES OVERZICHT
conclusie
7.0
Vorig artikelPlanetZone naar Mobile World Congress Barcelona
Volgend artikelPost Malone naar Ziggo Dome op 19 mei 2023
review-the-consultant Vandaag is de Prime Original serie 'The Consultant' uitgekomen. Dit is een acht-delige mysterie waarin gekeken wordt naar een spelbedrijf waar vreemde dingen gebeuren. Hiermee wordt een afspiegeling geboden van de werkcultuur in Amerika. De hoofdrollen worden vertolkt door Christoph Waltz (o.a. bekend van de...