Home Reviews Film Review Sing 2

[Review] Sing 2

(from left) Klaus Kickenklober (Adam Buxton, third from left), Johnny (Taron Egerton), Meena (Tori Kelly), Nooshy (Letitia Wright), Clay Calloway (Bono), Rosita (Reese Witherspoon), Porsha Crystal (Halsey), Darius (Eric André), Ash (Scarlett Johansson) and Gunter (Nick Kroll) in Illumination’s Sing 2, written and directed by Garth Jennings. © Copyright 2021 Universal Studios All Rights Reserved

Het eerste deel werd bekend door zijn kleurrijke en muzikale beleving voor zowel jong als oud. Daarnaast bevatte het de boodschap ‘volg je hart en blijf geloven in je dromen’. Het tweede deel is ook weer gemaakt door animatiestudio Illumination onder de vleugel van Universal Studio’s.  We hebben het dan over de film Sing waar momenteel het tweede deel nu ook uit is op dvd, bluray en 4K UHD.

De vraag is weet het tweede deel het oh zo geweldige eerste deel te overtreffen of is het een flop?

(from left) Buster Moon (Matthew McConaughey) and Porsha Crystal (Halsey) in Illumination’s Sing 2, written and directed by Garth Jennings. © Copyright 2021 Universal Studios All Rights Reserved

Verhaal

Het 2e deel draait ook weer om Buster Moon en zijn team, die een succesvol theaterprogramma hebben in hun eigen stad, maar Buster heeft nog grotere dromen. Hij zou graag willen doorbreken in de entertainmenthoofstad van de wereld, Redshore City. Als volwassenen maken je al heel gauw de vergelijking met Las Vegas door alles wat er te zien is.

Deze droom van Buster wordt door talentenscout Suki Lane in de grond geslagen, als deze zegt dat hij niet goed genoeg is voor Redshore City.  We kennen Buster als een koppige Koala en die laat het daar natuurlijk niet bij zitten. Hij gaat samen met zijn talentvolle vrienden, waaronder de Olifant Meena, Gorilla Johnny, Stekelvarken Ash en varkens Rosita en Gunther alsnog naar Redshore.

Het team zet alles op alles om een auditie te doen voor de steenrijke, maar gemene witte wolf Jimmy Chrystal. Deze doet het team van Buster eerst keihard afwijzen, totdat Gunther zijn aandacht trekt met het idee voor een buitenaarde musical. De wolf is vooral verkocht als hij de naam van Clay Calloway uitspreekt.

Deze Clay Calloway was ooit een grote ster, maar leeft al zeker 15 jaar alleen in de bossen sinds het overlijden van zijn geliefde vrouw. Ongeacht krijgt het team van Buster 3 weken de tijd om deze buitenaarde musical op poten te zetten, inclusief de comeback van Calloway.

Hiermee begint de race tegen de klok voor Buster en zijn team, als dat maar goed gaat…

(from left) Ash (Scarlett Johansson) and Clay Calloway (Bono) in Illumination’s Sing 2, written and directed by Garth Jennings.

Groot, groter, grootst

Bij vele vervolgen in de filmwereld moet deze natuurlijk het eerste deel overtreffen en betekend dat er groter uitgepakt moet worden.  Het vervolg op Sing worden er dus nog meer bekende liedjes gecoverd door de zingende dieren, wat de nodige druk oplevert voor het team van Buster.

We zien de dieren een race tegen de klok aangaan om alles perfect te krijgen, zo moeten ze leren dansen, bungeejumpen, acteren en een liefdevol duet zingen. Of dat dan nog niet alles is, zit de productiebaas ook nog eens in hun nek te hijgen…

De film is in mijn optiek dan ook een kleine inkijk hoe het in de productiewereld er echt aan toe gaat.   Het zijn de grote bedrijven die alles financieren en uiteindelijk bepalen wat er gebeurt of de choreograaf die je tot het uiterste drijf om een bepaalde dans vlekkeloos uit te voeren.

Maar het draait uiteindelijk allemaal om het neerzetten van een geweldige show vol zang en wow wat zijn ze daarin geslaagd. De afgemaakte show krijgen we uiteraard aan het einde te zien en dat vonden niet alleen mijn kinderen geweldig, maar ook als ouders hadden we een feelgood moment.

(from left) Johnny (Taron Egerton) and Nooshy (Letitia Wright) in Illumination’s Sing 2, written and directed by Garth Jennings. © Copyright 2021 Universal Studios All Rights Reserved

Conclusie

De muziek is weer de bron van succes in ‘Sing 2’ die ervoor zorgt dat je niet stil kan blijven zitten.   Het 2e deel bevat ook weer nummers van toen en nu, waardoor het weer een film voor iedereen is geworden om te kijken. De film bevat ook voldoende humor en dat kan ook niet anders, aangezien de makers van de vele Minion films hieraan gewerkt hebben.

Het tweede deel is dan oprecht een waardige opvolger die nog meer van het doek spat, doordat hij kleurrijker en muzikaler is dan het eerste.

Sing 2 is nu verkrijgbaar op DVD, Bluray en 4K UHD

Bron en foto © Copyright 2021 Universal Studios All Rights Reserved

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.0
Vorig artikelNieuw seizoen Love Island en jij kunt meedoen!
Volgend artikelGenomineerden FunX Music Awards 2022 bekend: Sigourney K., Yade Lauren, Trobi, Dopebwoy en Mula B grootste kanshebbers 
review-sing-2 Het eerste deel werd bekend door zijn kleurrijke en muzikale beleving voor zowel jong als oud. Daarnaast bevatte het de boodschap ‘volg je hart en blijf geloven in je dromen’. Het tweede deel is ook weer gemaakt door animatiestudio Illumination onder de vleugel van...