Home Muziek Genomineerden FunX Music Awards 2022 bekend: Sigourney K., Yade Lauren, Trobi, Dopebwoy...

Genomineerden FunX Music Awards 2022 bekend: Sigourney K., Yade Lauren, Trobi, Dopebwoy en Mula B grootste kanshebbers 

©FunX

De nominaties voor de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, de FunX Music Awards, zijn bekend. Sigourney K., Yade Lauren, Trobi, Dopebwoy en Mula B maken op donderdag 2 juni met vier nominaties de meeste kans op een FunX Music Award. Het FunX-publiek heeft bepaald wie in de race zijn voor een award en kiest wie er uiteindelijk met de felbegeerde awards naar huis gaan. Stemmen kan vanaf nu via FunX.nl/awards.

Op donderdag 2 juni reikt FunX voor de negende keer de FunX Music Awards uit, dit jaar weer in de AFAS Live in Amsterdam. Fernando Halman presenteert de awardshow deze editie voor het eerst met Soundos el Ahmadi. Artiesten ontvangen de awards uit handen van onder anderen Anna Nooshin, Défano Holwijn, Tim Hofman, Demi de Boer, Appie Mussa, YousToub, Vonneke Bonneke, de cast van Mocro Maffia (Meltem & KomtGoed) en Jayh Jawson. De FunX Music Awards zijn vanaf 21.00 uur live te volgen op FunX.nl en de social media kanalen van FunX.

Sigourney K. en Trobi & Friends toegevoegd aan line-up

Eerder maakte FunX al bekend dat Broederliefde, Mula B, Christian D, Josylvio, Ir Sais & Kilate Tesla, JMANI en Cor optreden tijdens de FunX Music Awards. Niemand minder dan Sigourney K. en Trobi & Friends zijn toegevoegd aan de bomvolle line-up. Wie bij deze spetterende optredens wil zijn, kan voor meer informatie naar FunX.nl/awards.

Genomineerden FunX Music Awards 2022
Luisteraars en volgers bepalen wie er naar huis gaat met de felbegeerde FunX Music Award. Vanaf vandaag kunnen zij stemmen op hun favorieten via FunX.nl/awards. De stembussen sluiten op woensdag 1 juni. Genomineerd in de categorie Artist Of The Year Male en Female zijn: 

ARTIST OF THE YEAR MALE                    

Chivv

Dopebwoy

Josylvio

Mula B

Murda

ARTIST OF THE YEAR FEMALE

Latifah

Numidia

Sarita Lorena

Sigourney K.

Yade Lauren

Bekijk het complete overzicht op FunX.nl/awards

Humoristische campagnes

In aanloop naar de FunX Music Awards gaan FunX-dj’s de straat op om op humoristische wijze campagne te voeren voor de FunX Music Awards en het FunX-publiek te laten stemmen op hun favorieten. De campagnes zijn vanaf donderdag 19 mei te volgen in een 5-delige serie op de FunX-reels op Instagram.

Over FunX Music Awards

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste MC’s, zangers, dj’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Tijdens de awardshow worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Next Best. Ook reikt FunX de FunX Power Award uit aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep. Voor meer informatie: FunX.nl/awards.

Bron en foto: ©FunX

Vorig artikel[Review] Sing 2
Volgend artikelTalpa Network lanceert podcast ‘De H van Hetero’ van Solange Dekker en Luuk Dresen