Home Reviews Afdruk op aluminium van BesteCanvas – een ijzersterke keuze

[Review] Afdruk op aluminium van BesteCanvas – een ijzersterke keuze

Eerder hadden wij al een samenwerking met BesteCanvas om te kijken naar drie van hun mogelijkheden waarmee je foto’s of afbeeldingen kunt afdrukken. Nu hebben we de kans gekregen om één van de opties te testen. Aangezien iedereen wel een canvas kent en we nou niet bepaald een speciale dag in gedachte hadden voor de sterrenhemel, zijn we voor de afdruk op aluminium gegaan. Ik zeg hier dan ook express afdruk omdat we geen echte foto hebben gebruikt maar artwork. De vraag is alleen of dit een goede keuze was of niet.

Bestelproces

Ik kan heel kort zijn over het product zelf want het blijft natuurlijk een aluminium plaat met een afbeelding. Heel erg uitgebreid kun je daar niet over zijn. Daarom wil ik graag ook kijken naar hoe de ervaring is bij Bestecanvas als je wat besteld. Hoewel Bestecanvas wat overweldigend is door de vele opties die ze aanbieden is het erg simpel en gemakkelijk om je bestelling te plaatsen. Je uploaded je afbeelding en het systeem kiest het best passende formaat voor je uit. Nu werkt dit voor de meeste afbeeldingen waarschijnlijk erg goed, maar ik heb hier wel enigszins een kanttekening bij. De afdruk die wij wilden maken is een panorama en daarvoor is het voorbeeld echt te klein om te zien of het allemaal past. Zelfs bij het wat inzoomen was het erg slecht te zien of alles goed paste. Het zou dus zeker fijn zijn als dat aangepast zou worden. Verder ging alles erg soepel en gemakkelijk. Van het kiezen van een ophangsysteem tot het toevoegen van een promocode. Ik ondervond geen problemen tijdens het bestellen van het product. Na een kleine week was het product klaar en werd die verzonden.

Kwaliteit

Dan de kwaliteit van het product. Mijn plaat van 120x30cm kwam aan en helaas hij was ondanks de goede verpakking wat beschadigd. Een paar hoekjes waren gebogen en ergens in het midden zat een butsje. Niet erg, want ik kreeg een nieuwe. Meer over het proces hiervan in het volgende kopje. Het was apart om te zien dat die beschadigingen er zaten. Dit aangezien de volledige plaat ingepakt was in een soort dun schuim met op de hoekjes nog extra dikke hoekbeschermers. De tweede die aankwam was echter perfect.

De plaat voelt stevig aan en je zal hem zelf niet al te snel beschadigen. Voor de muurmontuur die ik er op had laten zetten geldt hetzelfde. Het voelt enorm stevig aan en je krijgt zeker niet het gevoel dat de achterkant er opeens van kan afvallen. Het nadeel van aluminium tegenover andere metalen posters is wel dat je hem echt aan schroeven moet ophangen of iets dergelijks aangezien aluminium niet magnetisch is dus magnetische ophangsysteemen niet werken.

De afdrukkwaliteit is in elk geval met de matte optie ook erg goed. De afbeelding die ik had gekozen heeft een beetje de stijl van een schilderij en dan past mat ook perfect bij de stijl. Natuurlijk moet je wel een afbeelding uploaden van hoge kwaliteit voor zo een afdruk, maar ik was alsnog verbaasd over hoe scherp en mooi zo een grote afdruk er uit zag

Service

Zeker ook een belangrijk punt wanneer je beslist waar je iets wilt bestellen is de service. Vanaf het begin tot het eind was Bestecanvas behulpzaam. Je krijgt een update wanneer het product klaar is en wanneer het ook echt verzonden is. Vervolgens kun je de bestelling volledig volgen met de levering. Wanneer je problemen hebt met je bestelling reageren ze ook snel en adequaat. Zo had ik met de kleine beschadigingen (die je vanaf de voorkant amper zag) een mail gestuurd met de vraag of dit vaak voorkwam met zoiets als aluminium. Echter kreeg ik binnen twee werkdagen terug dat het niet hoorde en ze meteen een nieuwe gingen produceren (ik had wel ook foto’s meegestuurd). De oude mocht ik mee doen wat ik wilde. Met hoe klein de beschadigingen zijn zouden meeste bedrijven een korting ofzo hebben aangeboden en ik had dus ook geen nieuw exemplaar verwacht hiervoor.

Helaas had ik wel enorme problemen met UPS. Het niet langskomen, slechte klantenservice en zelfs dat het pakje een keer werd teruggestuurd. Dat terwijl ik een adreswijziging naar een access point had aangevraagd. Gelukkig was ook hier de service van BesteCanvas geweldig. Ze verstuurden hem namelijk nog een keer zonder extra geld te vragen. Als dienst kwam het pakket dus nog een keer naar mij toe. Dit soort service zorgt toch wel ervoor dat ik nog eens terugkom bij het bedrijf.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.0
Vorig artikel[Video] Cast Bon Bini Holland 3 compleet
Volgend artikelGelijkspel voor Oranje Onder 19 in tweede kwalificatiewedstrijd
review-afdruk-op-aluminium-van-bestecanvas-een-ijzersterke-keuzeHet afdrukken van een afbeelding op aluminium bij Bestecanvas is zeker een goede keus. Niet alleen is het makkelijk om te bestellen, maar de kwaliteit is enorm goed. Wanneer de kwaliteit een keer wat minder is of je hebt andere problemenn dan staat er nog een geweldig en snel serviceteam voor je klaar. Ik zou dus alleen maar een beter zichtbaar voorbeeld willen voor mijn afdruk.