Home Reviews Game Review Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

[Review] Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is één van de lanceringstitels voor de PS5 komende week. Hij is echter ook beschikbaar voor de PS4, dus is dit spel een reden om de PS5 voor in huis te halen of niet?

Miles Morales verteld een geweldig verhaal die op veel vlakken verbonden is met de Black Lives Matter-beweging. Zo worden Miles en zijn directe omgeving bedreigd omdat de zwarte community als onbelangrijk gezien wordt. Miles als onderdeel van deze community zet zich dan ook extra hard in voor hun en wordt dan ook al snel gezien als ‘hun’ Spider-Man.

Qua kerngameplay doet dit spel niet veel nieuws vergeleken met het origineel. De besturing werkt grotendeels hetzelfde en ook de manier van nieuwe spelelementen vrijspelen is aardig gelijk gebleven. Wel brengt Miles zelf wat nieuws naar de tafel. Miles is namelijk een beginnende Spider-Man die aan het begin nog erg onzeker is over zijn krachten en of die wel geschikt is. Met behulp van zijn mentor, de originele Spider-Man, leert hij echter met zijn krachten om te gaan en wordt die meer en meer een volwaardige Spider-Man. In zijn pad hier naartoe ontdekt die bovendien nog nieuwe krachten.

Want deze jonge Spider-Man heeft namelijk krachten die Peter nooit heeft gehad en nooit zal krijgen. Miles heeft namelijk de kracht om bio-elektriciteit op te wekken en te gebruiken in zogeheten Venom aanvallen. Deze kun je niet oneindig gebruiken, maar wanneer je het doet kun je een enorm voordeel krijgen en het zorgt voor andere vechttactieken. Ben je echter meer van de stealth, dan zal Miles ook voor jou wat leuks hebben. Na een stukje spelen ontdek je namelijk de kracht om onzichtbaar te kunnen worden wat ook een wereld van mogelijkheden opent.

Wat wel echt zonde is, is dat het spel meer van hetzelfde brengt. Het type activiteiten die Miles kan uitvoeren qua het stoppen van criminelen zijn bijna een op een overgenomen met alleen wat andere extra doelen die gebruik maken van zijn persoonlijke krachten.

Technisch merk je wel echt dat het spel gemaakt is met de PS5 in gedachten. De laadtijden zijn ontzettend kort. Met fast travel is het twee seconden en wanneer je een hideout binnen gaat en uitgaat is er helemaal geen laadtijd te zien. Dat is iets wat kenmerkend gaat zijn bij de PlayStation 5. Het werkt zo fijn dat ik nu eigenlijk al bijna niet meer terug naar spellen met eindeloze laadschermen kan. De vaart blijft nu in het spel zitten en dat maakt de quality of gameplay echt een stuk beter.

Tot slot brengt Insomniac ook wat subtiele DualSense functies naar het spel en dan vooral in de haptic feedback. Zo voel je in de controller namelijk elementen zoals de trein die over een spoor dendert. Het voelt daardoor meer alsof je echt in New York bent.

P.S. Er is een pak gebaseerd op Into the Spider-Verse (inclusief animatie) en een pak met een Spider-Cat in je rugzak!

Conclusie

Net als de originele Spider-Man is het verhaal relatief kort in Miles Morales. Er is daarnaast minder te doen en daarom voelt een klein beetje barebones aan. Wat er echter in het spel gestopt zit is zo ijzersterk dat het spel in zijn algeheel de prijs waard is. Zeker wanneer je de Ultimate Edition met de Remastered Spider-Man koopt. Mocht je tevens nog geen PS5 console op de planning hebben staan raad ik ook zeker deze game aan te schaffen. De Ultimate Edition geeft tevens een gratis upgrade naar de PS5 versie.

Cijfer: 8.0

Deze review is op basis van de PS5-versie. Op de PS4 zijn een aantal grafische elementen van iets mindere kwaliteit, maar is het spel zeker enorm goed speelbaar.