Home Reviews Game Review Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PC)

[Review] Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PC)

Sony heeft de laatste jaren een flinke reputatie opgebouwd met hun exclusieve games. De meeste games zijn commerciële successen met goede reviews. De afgelopen jaren zijn verschillende games dan ook op de PC verschenen. De nieuwste game in de reeks PC-releases is Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Welke eerder op de PS5 en PS4 al verscheen. De review daarvan kun je hier lezen. Dus is het het waard om nog een keer in het spel te duiken of is deze uitgave alleen voor nieuwe spelers?

Miles Morales verteld een geweldig verhaal die op veel vlakken verbonden is met de Black Lives Matter-beweging. Zo worden Miles en zijn directe omgeving bedreigd omdat de zwarte community als onbelangrijk gezien wordt. Miles als onderdeel van deze community zet zich dan ook extra hard in voor hun en wordt dan ook al snel gezien als ‘hun’ Spider-Man.

Qua kerngameplay doet dit spel niet veel nieuws vergeleken met het origineel. De besturing werkt grotendeels hetzelfde en ook de manier van nieuwe spelelementen vrijspelen is aardig gelijk gebleven. Wel brengt Miles zelf wat nieuws naar de tafel. Miles is namelijk een beginnende Spider-Man die aan het begin nog erg onzeker is over zijn krachten en twijfelt of die wel geschikt is. Met behulp van zijn mentor, de originele Spider-Man, leert hij echter met zijn krachten om te gaan en wordt die meer en meer een volwaardige Spider-Man. In zijn pad hier naartoe ontdekt die bovendien nog nieuwe krachten.

Want deze jonge Spider-Man heeft namelijk krachten die Peter nooit heeft gehad en nooit zal krijgen. Miles heeft namelijk de kracht om bio-elektriciteit op te wekken en te gebruiken in zogeheten Venom aanvallen. Deze kun je niet oneindig gebruiken, maar wanneer je het doet kun je een enorm voordeel krijgen en het zorgt voor andere vechttactieken. Ben je echter meer van de stealth, dan zal Miles ook voor jou wat leuks hebben. Na een stukje spelen ontdek je namelijk de kracht om onzichtbaar te kunnen worden wat ook een wereld van mogelijkheden opent.

Wat wel echt zonde is, is dat het spel meer van hetzelfde brengt. Het type activiteiten die Miles kan uitvoeren qua het stoppen van criminelen zijn bijna een op een overgenomen met alleen wat andere extra doelen die gebruik maken van zijn Venom Power.

Technisch merk je wel echt dat het spel gemaakt is met de PS5 in gedachten. De laadtijden zijn ontzettend kort. Met fast travel is het twee seconden en wanneer je een hideout binnen gaat en uitgaat, is er helemaal geen laadtijd te zien. Dat is iets wat kenmerkend gaat zijn bij de PlayStation 5. Het werkt zo fijn dat ik nu eigenlijk al bijna niet meer terug naar spellen met eindeloze laadschermen kan. De vaart blijft nu in het spel zitten en dat maakt de quality of gameplay echt een stuk beter.

Waarom de PC-versie wel of niet

De PC-remaster heeft echter wel wat nieuwigheden. Zeker tegenover het origineel wat op de PS4 verscheen waardoor een double dip het waard kan zijn. Voor PS5-eigenaren is er echter weinig vernieuwing.

Als je het spel nog nooit hebt gespeeld of alleen PS4-versie zou de PC-versie mogelijk een perfecte variant voor je kunnen zijn. Zo zijn de graphics (mits je natuurlijk goede specs in je computer hebt) van maximale kwaliteit. Naast ondersteuning voor 4K, Raytracing en levendigere personages heeft de PC namelijk nog wat extra opties waar je naar hartelust de kwaliteit van kunt uittesten. Zo zijn de schaduwen veel beter afgewerkt (dankzij raytracing) waardoor de wereld nog net wat realistischer wordt dan met wat de PS5 aankan. Ook voelt de raytracing net wat beter qua kwaliteit dan op de PS5, zeker wanneer je het op de maximale instellingen zet.

Wat misschien wel het belangrijkste is voor de PC-versie is de unlocked framerate. Het spel kan namelijk op de PC de maximale framerate van de PlayStation-versies overschrijden wat echt een wereld van verschil kan geven. Hoewel ik geen exacte vergelijking kan geven door het gebrek aan een 4K monitor en het gebrek aan een 120HZ tv lijkt het al meteen dat met mijn RTX 3070 (laptop-variant) de kracht van de PS5 wordt ingehaald. Zo kan ik betere raytracing krijgen met een hogere framerate wanneer ik op 1080p speel. Vooral de framerate is met dit spel erg fijn om zo hoog en stabiel mogelijk te hebben. Door de snelle gevechten en gameplay is gestotter echt een flink probleem. Want door een flinke framedrop kun je net je aanval missen of te laat zijn met ontwijken.

Besturing

Voor de besturing heb je de keuze uit toetsenbord met muis of een controller. Ik zou zelf de PS5 controllers aanraden voor dit spel. Sommige acties merk je dat het niet gemaakt is voor een toetsenbord en zijn lastig om uit te voeren. De controller daarentegen voelt erg fijn aan en laat je alles met gemak uitvoeren. Ik zei echter specifiek de PS5 controller aangezien die met dit spel alle Dualsense features ook weer ondersteunt. Dus adaptive triggers en haptic feedback. En dat geeft net een beetje extra immersie.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.5
Vorig artikelFoto’s Heroes Dutch Comic Con zaterdag 19 november 2022 1/2
Volgend artikelExclusieve Formule 1-programma’s op Viaplay die je niet mag missen
review-marvels-spider-man-miles-morales-pcMarvel's Sp[pider-Man Miles Morales ziet er geweldig uit op PC. Niet alleen via de hoge instellingen met raytracing, maar ook op lagere is het al een genot om te spelen. Hoewel de verhaallijn niet extreem lang is, kun je erg lang genieten van het rondzwaaien en verkennen van New York. Als je het spel al op de PlayStation hebt gespeeld is er waarschijnlijk geen reden om het nog een keer te spelen tenzij je echt de maximale settings kunt bereiken.