Home Reviews Game Review Destiny 2: Beyond Light

[Review] Destiny 2: Beyond Light

Destiny 2 is nu ondertussen al drie jaar te spelen op de huidige generatie consoles en is sinds vorig jaar free-to-play. Hierdoor kan iedereen gratis beginnen met het basisspel. Je zult echter wel nog moeten betalen voor de enorme uitbreidingen die Bungie regelmatig uitbrengt. Dit jaar is het de beurt aan Beyond Light. Maar is het het nog wel waard om terug te keren naar de wereld van Bungie? Wordt het niet alleen maar meer van hetzelfde? Je leest het in deze review.

In Beyond Light reizen de Guardians af naar het gebied Europa, een ijzige maan die om Jupiter heen draait. Hier zullen ze het moeten opnemen tegen de Fallen Kell Eramis die de kracht van Darkness wilt gebruiken om wraak te nemen op de Traveler.

Zoals met de meeste uitbreidingen van is de campaign in Beyond Light weer ijzersterk. Niet alleen laat het je de nieuwe krachten (hierover later meer) op een fijne manier testen, ook kun je op je gemak de hele maan verkennen. Het tempo in de missies ligt ook flink hoog waardoor er geen ruimte is voor onnodige content. Het enige nadeel vond ik dat er veel referenties zaten naar ik vermoed het eerste deel aangezien ik sommige delen niet helemaal begreep.

Het hoogtepunt van deze uitbreiding is dan ook Darkness. Naast de eerste drie opties, Arc, Solar en Void, zal Darkness een nieuw pad openen. Het Darkness-pad geeft allerlei nieuwe krachten waaronder de bevriezende Stasis. Stasis past precies in het thema van Europa. Het zorgt voor een compleet nieuwe speelstijl waardoor je als Guardian je zult moeten aanpassen om nog goed mee te kunnen draaien. Het is extreem lastig om een nieuwe manier van spelen toe te voegen aan de core-gameplay van live-service game. Toch heeft Bungie het goed gedaan en voelt de balans goed tussen de verschillende speelstijlen.

Er is echter één groot minpunt aan deze update. Bungie heeft namelijk veel van de oude content opgeborgen in een vault. Hierdoor bleef de installatiegrootte een stukje kleiner. Het zorgt er echter voor dat veel van de gratis content nu niet meer te spelen is en het overgrote deel alleen door middel van de DLC speelbaar is. Hierdoor verplicht Bungie je eigenlijk een uitbreiding als deze aan te schaffen.

Conclusie

Met de nieuwe updates verplicht Bungie je bijna om uitbreidingen aan te schaffen. Doordat veel content in de vault is geplaatst is veel van de huidige content alleen nog betaald verkrijgbaar. Gelukkig zijn de betaalde uitbreidingen steeds het geld zeker waard. De nieuwe verhaallijn en krachten zorgen voor een nieuwe lading speelplezier die Destiny fris houden. Het is nu afwachten hoe de upgrade naar de nieuwe generatie zal zijn.

Cijfer: 7.8

Gespeeld op de Xbox Series X voordat de dedicated upgrade beschikbaar is. Het basisspel is gratis beschikbaar op PS4, Xbox One en PC. Dit geldt ook voor de uitbreidingen. De vorige uitbreiding, Forsaken, is tevens onderdeel van Xbox Game Pass. De next-gen upgrade verschijnt op 8 december.