Home Releases Nederland DVD Releases Universal releases mei 2023

Universal releases mei 2023

Keri Russell as Sari in Cocaine Bear, directed by Elizabeth Banks. © Copyright 2022 UNIVERSAL STUDIOS All Rights Reserved

Van een zwarte beer die dolgedraaid is door cocaïne tot een delicaat schouw- en hoorspel over klassieke muziek en de moderne samenleving. In mei zien we alles voorbij komen bij de releases van Universal! Cocaine Bear is geïnspireerd door het waargebeurde verhaal uit 1985 van een vliegtuigongeluk van een drugskoerier, een pakket vermiste cocaïne en de zwarte beer die het at. Dit is een duizelingwekkende thriller waar excentrieke agenten, gevaarlijke criminelen, onwetende toeristen en onschuldige tieners allemaal samenkomen om de razernij van deze beer te overleven. Met onder andere Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) en Ray Liotta (Goodfellas) in zijn laatste filmrol.

Stel je voor: je vakantiehut wordt binnengevallen door gewapende mannen, gijzelen je gezin en dwingen je een onmogelijke keuze te maken. Voor die kwestie staat Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) in Knock at the Cabin, de bloedstollende thriller van filmvisionair M. Night Shyamalan. Met beperkte toegang tot de buitenwereld moet het gezin beslissen waarin ze geloven voordat alles verloren is. Met onder andere Jonathan Groff (Mindhunter) en Rupert Grint (Harry Potter).

Cate Blanchett (Ocean’s 8) speelt de sterren van de hemel als Lydia Tár in TÁR. De film speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een vooraanstaand Duits orkest. Genomineerd voor zes Oscars, waaronder Beste Film, Beste Actrice en Beste Originele Screenplay, en zes BAFTA’s, is TÁR werkelijk een prachtig schouw- en hoorspel die een liefdesbrief schrijft aan de klassieke muziek, maar tegelijkertijd een spiegel ophoudt naar de moderne samenleving en cancelcultuur.

COCAINE BEAR – 17 MEI
DVD & Blu-ray

© Copyright 2022 UNIVERSAL STUDIOS All Rights Reserved

Cocaine Bear is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar, wiens vliegtuig neerstort, en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorbert. In deze chaotische thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar een gevaarlijk roofdier van ruim 200 kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen en daarna stijf van de coke op rooftocht gaat naar meer drugs… en slachtoffers.

KNOCK AT THE CABIN – 17 MEI
DVD & Blu-ray

© Copyright 2022 UNIVERSAL STUDIOS All Rights Reserved

In deze thriller van de visionaire filmmaker M. Night Shyamalan wordt een hechte familie tijdens een vakantie in een afgelegen hut gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen. De bezoekers, onder leiding van Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), eisen dat het jonge meisje en haar ouders een ondenkbare keuze maken: hun familie óf de mensheid redden.

TÁR – 17 MEI
DVD & Blu-ray

Van regisseur-schrijver-producent Todd Field komt TÁR, met in de hoofdrol Cate Blanchett als de iconische muzikant, Lydia Tár. De film onderzoekt de veranderende aard van macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

Bron en foto © Universal Pictures