Home Muziek Zwarte Cross overweegt verhuizing naar Denemarken

Zwarte Cross overweegt verhuizing naar Denemarken

© De Feestfabriek Alles Komt Goed BV

38 nieuwe namen geboekt voor 2022 waaronder Kensington, Typhoon, Malford Milligan & The Southern Aces (US)

In Denemarken zijn alle coronamaatregelen verleden tijd, het openbare en culturele leven bloeit weer. “Dat gun ik alle Zwarte Crossers ook!”, aldus een enthousiaste festivaldirectrice Tante Rikie. De organisatie van de Zwarte Cross roept de Nederlandse overheid dan ook op het Deense model te volgen, maar ziet tegelijk ook mogelijkheden wanneer Nederland op slot blijft. “Denemarken is maar 5,5 uur rijden vanaf Lichtenvoorde, dat is voor onze Nederlandse fans prima te doen. Daarnaast behoren de Deense en Achterhoekse taal tot dezelfde Nedersaksische taalfamilie, dus qua organisatie en communicatie ter plaatse zien ik en mijn collega’s weinig moeilijkheden”, aldus mede-eigenaar Gijs Jolink.

Vanwege deze wereld vol nieuwe mogelijkheden zijn de boekers van de Zwarte Cross ineens zo scherp dat ze na vorige week nu alweer een hele lijst met nieuwe namen bevestigen. Een selectie: Sports Team is een Engelse, jonge, energieke act die deel uitmaakt van de nieuwe golf coole indie bands uit de UK. Sloper (NL/BE/UK) heeft twee van de beste drummers van de Lage Landen in één band: Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) en Beachdog is de nieuwe band van David Achter de Molen, de zanger van wijlen festivalmonster John Coffey.

Het uitverkochte festival heeft de volgende nieuwe namen geboekt:

Kensington
Typhoon
The Kik
BÖKKERS 
Mart Hoogkamer 
The Dirty Daddies 
Høken met de Heinoos 
Paul Elstak 
Malford Milligan & The Southern Aces (US) 
Dawn Brothers 
Small Time Crooks 
T-99 
Sports Team (UK) 
Sloper (NL/BE/UK) 
Beachdog 
Paceshifters 
DJ.I.M. 
Mia More 
Rave van Fortuin SuperDeluxe 
Tim Hox 
They Say Jump (UK) 
Rootman J and the ZIONYOUTH crew (BE) 
The Drop (UK) 
Maurino HENGE (UK) 
Roodriks 
Degos & Re-done 
STUK 
WeDamnz 
Mental Theo 
René Karst 
Bij jos & Maria – Pikz Palace 
Checkpoint Henry – Hendrik & Co 
Marleen Hoftijzer 
Jan Riesewijk & Tweeduuster 
Frans Miggelbrink 
André Manuel 
Pieter Post – De Schildpad 

Op 24 februari worden wederom nieuwe namen bekend gemaakt.

Al eerder maakten wij de volgende namen bekend:
Dropkick Murphys (US), Danny Vera, De Jeugd van Tegenwoordig, Cocaïne Hippo, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen, Djeckman, Daredevils, Mell & Vintage Future, Man Man Man de Podcast, Het mobiele naaiatelier, YallahYallah Live (NL/SY/MA), Joost Oomen & Kruidkoek, Thijs Kemperink, Donkey Tonk, B.V. Natuur, Splinter, Bram Krikke feat. Stefan & Sean, Marco V, DJ Thera, Chris Deluxe, Kenny B, Glenny & Rude Cut Band – Tribute to Gregory Isaacs (SU/NL), Corné van Zeijl, Noah Chorny – Swaypole, Balkan Paradise Orchestra (ES), Hens Solo, The Hillbilly Moonshiners, Antoon, BZB, Blend Mishkin (GR), Dreadzone (GB), Snelle Tatta,Stiff Richards (AU),Temple Fang, Tabanka (CV), Hymn for Her (US), Jetbone (SE), PRONK en Heqwerk.

Slogan ‘Welkom Thuus’
Samen met duizenden gelijkgestemden rennen Zwarte Crossers in 2022 nog één laatste maal in de open armen van de afzwaaiende mater familias, godin en bedenker van de Achterhoekse oerknal: Tante Rikie. In haar Tuin der Lusten, die Zwarte Cross-bezoekers het gezamenlijke thuus noemen, vindt men in 2022 sappige groene weides tot zover het oog reikt, zalvende klanken die de knalpiep van Eustachius strelen, paradijselijk geurende feromonen en spijzen, een gouden sap dat maar blijft vloeien en ondertussen vliegt iedereen voorbij op een collectieve high van goeien zin. De slogan wordt officieus al jaren gebezigd door bezoekers, artiesten en medewerkers en het werd volgens de organisatie tijd om de kreet ‘Welkom Thuus‘ officieel te maken.  

Jubeljaar Tante Rikie 
Zwarte Cross vindt plaats van 14 tot en met 17 juli 2022. Het hele jaar, tot aan de Zwarte Cross, staat in het teken van onze afzwaaiend leider ‘Tante Rikie’. Kaarten zijn uitverkocht. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is TicketSwap. Er zijn nog wel kaarten te koop voor Startschotgala. De reguliere kaartverkoop start op 11 februari om 11.00 uur. Tickets zijn vanaf dan verkrijgbaar via de site:

www.startschotgala.nl 

WWW.ZWARTECROSS.NL

Bron en foto © De Feestfabriek Alles Komt Goed BV

Vorig artikelLovende kritieken voor ‘Living’ na wereldpremière op Sundance
Volgend artikelNintendo Switch overtreft verkooprecord Wii in de Benelux