Home Muziek Tienjarig DGTL viert de toekomst met Transitions thema

[Video] Tienjarig DGTL viert de toekomst met Transitions thema

© DGTL

Luttele weken nadat DGTL met een driedaags, zes shows tellend ADE-programma duizenden bezoekers van over de hele wereld trok, is de 2023-editie van DGTL aangekondigd. Het toonaangevende elektronische muziekfestival viert op 7, 8 en 9 april 2023 op de NDSM-werf haar tienjarig bestaan en presenteert een gloednieuw thema: TRANSITIONS.

De teaser trailer voor TRANSITIONS verscheen deze week op de DGTL socials en verkondigt een gedurfde, heldere boodschap. Deze komt voort uit het enorme verantwoordelijkheidsgevoel dat DGTL heeft door zich met hart en ziel in te zetten voor een nieuwe toekomst voor de dance scene en de wereld daarbuiten.

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid

In 2022 bereikte DGTL een belangrijke mijlpaal door ’s werelds eerste circulaire dancefestival te worden. In 2023 werkt het duurzaamheidsteam van DGTL aan een nieuw doel: DGTL neerzetten als een progressief festival dat verder gaat dan alleen circulair. Zo gaat het festival werken met het donut economie model in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

De afgelopen jaren heeft DGTL zich ingezet om de uitstoot van het festival naar 0 te krijgen door gebruik te maken van circulaire systemen. Nu zetten zij de volgende stap door bezoekers te vragen verantwoordelijkheid te nemen voor de uitstoot van hun reisbewegingen. Het vereist een collectieve verantwoordelijkheid om de volledige uitstoot van de bezoekers te reduceren.

DGTL’s Safe(r) Project keert ook terug. Met behulp van verzamelde gegevens uit het eerste jaar (2022) stimuleert het festival nog meer positieve veranderingen op gebied van diversiteit, inclusiviteit en het community programma.

Over DGTL

DGTL heeft zich sinds de eerste editie begin 2013 gepositioneerd als een uniek en onderscheidend festival. Met muziek, kunst, duurzaamheid en verantwoordelijkheid als belangrijkste pijlers hebben de evenementen van DGTL wereldwijd een unieke positie in het festivallandschap verworven. Naast de Amsterdamse editie van het festival, zijn er inmiddels ook edities in Santiago, São Paulo, Tel Aviv, New Delhi en Mumbai. DGTL Santiago keert op 7 december aanstaande terug in Espacio Riesco voor een derde editie. DGTL keert ook terug naar India, waar DGTL New Delhi plaatsvindt op 9 en 10 december, en DGTL Mumbai op 10 en 11 december. 

DGTL Amsterdam 2023

7, 8, 9 april 2023, NDSM-werf, Amsterdam

www.dgtl.nl

KOOP HIER JE TICKETS 

Bron en foto © DGTL

Vorig artikelDisney+ Trailer Disenchanted gelanceerd
Volgend artikel[Review] God of War: Ragnarok – Santa Monica overtreft alle verwachtingen