Home Muziek Symphonica in Rosso met de Dolly Dots

[video] Symphonica in Rosso met de Dolly Dots

Dolly Dots symphonica © Mojo

Symphonica in Rosso keert op 14 december 2022 terug met als hoofdartiest de Dolly Dots. Het concert, onder begeleiding van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren, vormt de grote finale van de huidige reünietour. In een roodgekleurde Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want Symphonica in Rosso wordt hun allerlaatste show. De kaartverkoop start zaterdag 9 oktober om 10.00 uur.

Momenteel trekken de Dolly Dots langs Nederlandse theaters met hun succesvolle Sisters on Tour reünietournee, in het kader waarvan deze week ook de nieuwe single ‘Are You With Me’ verscheen. “Symphonica in Rosso is het allermooiste podium om met elkaar afscheid te nemen van onze fans”, aldus de dames zelf. “We hebben dan bijna 45 jaar samen achter de rug. We nemen onze band onder leiding van Sven Figee mee, Guido komt ons versterken met zijn geweldige orkest en we nodigen gasten uit waar we van houden om er een onvergetelijke avond van te maken. Wat een feest wordt dit!”

De Dolly Dots hebben ontegenzeggelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van de popmuziek. Zes unieke, onderscheidende karakters, allemaal passend gestyled en met een gedurfde uitstraling, wisten met melodieuze en pakkende popsongs een nieuwe trend te zetten in de Nederlandse muziekscene. Met hun ongekende populariteit vanaf eind jaren zeventig werden Angela, Angéla, Anita, Ria, Patty en Esther voorbeelden voor vele jonge meisjes en inspireerden meidengroepen die naar voorbeeld van de Dolly Dots werden geformeerd.

De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa, zoals hun debuutsingle ‘(Tell It All About) Boys’, ‘Hela-di-ladi-lo’, ‘P.S.’, ‘Do Wah Diddy Diddy’, ‘She’s A Liar’ en hun grootste hit in Nederland: ‘Love Me Just A Little Bit More’. In Japan behaalde de groep zelfs platina met het nummer ‘Radio’. Het succes leidde tot een eigen tv-serie, een heuse speelfilm (‘Dutch Treat’) en populaire merchandise. Toen de band er in 1988 voor het eerst een punt achter zette zag de muziekwereld er mede door de Dolly Dots blijvend anders uit.

Na de succesvolle reünie in 2007 en 2008 met uitverkochte concerten in Ahoy en een tour langs concerthallen overleed Ria Brieffies in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar. Maar toen de vijf overgebleven leden in 2016 toch weer eens optraden bij de Toppers in de Arena, bleek dat hartverwarmend leuk. Het leidde tot de uitverkochte theatertournee die, met enige vertraging vanwege de coronacrisis, vorige week van start ging. Het grote avontuur wordt groots en in stijl afgesloten met Symphonica in Rosso 2022. Symphonica in Rosso is de legendarische concertserie die garant staat voor spetterende optredens van grote artiesten, bijzondere gasten, speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en natuurlijk de kleur rood – in de aankleding van het evenement én het publiek zelf. Voorgaande edities kenden hoofdartiesten als Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Op Sting na werden ze allen begeleid door The European Pop Orchestra (voorheen Guido’s Orchestra).

Radio 10 oresenteert
symphonica in rosso met de dolly dots
Woensdag 14 december 2022 | Ziggo Dome | Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 54,88 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.symphonicainrosso.nl
De kaartverkoop voor het concert start zaterdag om 10.00 via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Sitsers on tour website :

https://www.dollydots.com/sisters-on-tour/

Bron en foto © Mojo