Home Nieuws TV Nieuws Jurre Geluk duikt in de wereld van 3-MMC in de documentaireserie...

[video] Jurre Geluk duikt in de wereld van 3-MMC in de documentaireserie ‘Dealen met Designerdrugs’

Jurre Geluk © BNNVARA

Designerdrugs zoals 3-MMC en 4-FMA zijn de laatste tijd razend populair. Het zijn kopieën van bestaande drugs, maar in tegenstelling tot XTC en cocaïne zijn designerdrugs ‘gewoon’ legaal. En dat terwijl deze drugs zeker niet zonder risico zijn. Want over de stoffen waarmee ze gemaakt worden, is bijna niks bekend en daarom ben je je eigen proefkonijn zodra je het gebruikt. Dat maakt designerdrugs zo gevaarlijk. En precies daarom wil de overheid een verbod op dit soort drugs en komt 3-MMC vóór 1 november op de opiumlijst, bevestigde het Ministerie van Volksgezondheid in het AD. Maar waar één designerdrug sneuvelt, wordt er weer een nieuwe in elkaar geknutseld. Hoe kan het dat deze drugs legaal zijn? Wie zijn de mensen die hard gaan op 3-MMC? En wanneer gaat het mis? De vierdelige documentaireserie ‘Dealen met Designerdrugs‘ is vanaf vrijdag 8 oktober om 17.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.  

Jurre: “Not for human consumption” staat heel groot op een zakje 3-MMC, maar daar wordt het wel degelijk voor gebruikt. En natuurlijk kan het gebruiken van drugs leuk zijn. Maar dat je als vijftienjarige designerdrugs nog makkelijker kan krijgen dan een pakje peuken of alcohol, en dat je eigenlijk niet weet wat je vervolgens tot je neemt, daar ben ik wel van geschrokken.

In de eerste aflevering bestelt Jurre online verschillende soorten designerdrugs, die een paar dagen later in zijn brievenbus liggen. Om te onderzoeken wat erin zit, laat Jurre de drugs testen in een lab en vervolgens gaat hij langs bij een webshop waar ze 3-MMC verkopen. Hoe gaan de zaken daar? En waar komen de stoffen eigenlijk vandaan? Verderop in de documentairereeks gaat Jurre ook op pad met een dealer en gebruikt hij zelf 3-MMC om te ervaren hoe dit nou is. Ook spreekt hij een verslaafde, gaat hij op stap met een vriendengroep die regelmatig designerdrugs gebruikt en gaat hij langs bij het Ministerie van Volksgezondheid om aan staatsecretaris Paul Blokhuis te vragen waarom designerdrugs niet allang illegaal zijn.

Bron, foto en video © BNNVARA

Vorig artikel[video] Symphonica in Rosso met de Dolly Dots
Volgend artikelFC Emmen presenteert McDonald’s als shirtsponsor
Ik ben de eigenaar van Planetzone